2013-07-16 09:35:29• hírek • Kocsis Zoltán

Németországban tárgyalt Adrian Stef

Németországban tárgyalt hétfőn Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. A liberális politikus találkozott Darmstadt-Diebung körzet és a helyi kórház vezetőivel valamint a helyi Sparkasse takarékszövetkezet képviselőivel.

Christel Fleischmannal, a körzeti közgyűlés alelnökével folytatott megbeszélések egyik sarkalatos pontja a Szatmárnémeti és Frankfurt közötti közvetlen repülőgépjárat létrehozása volt. Ezen kívül megállapodtak abban, hogy július 31. és augusztus 3. között Szatmárnémetibe látogat Klaus Peter Schellhaas, a körzeti közgyűlés elnöke.

Stef megbeszéléseket folytatott Christian Kellerrel, a Darmstadt-Diebung-i kórház igazgatójával is. A felek megegyezésre jutottak az ottani és a Szatmár Megyei Kórház közötti jövőbeli együttműködéséről. Ennek első lépése orvosok és ápolók tapasztalatcseréje lesz.

A Markus Eulerrel, a Sparkasse helyi igazgatótanácsának tagjával folytatott megbeszéléseken Stef felvázolta a Szatmár megyei beruházási lehetőségeket és szó esett arról is, milyen segítséget tudna nyújtani a megyei tanács németországi befektetőknek.

Ez év áprilisában Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere is látogatást tett Darmstadt-Diebungban. Akkor Hessen tartomány és Frankfurt város elöljáróival az esetleges együttműködési lehetőségekről tárgyalt.

Mindkét találkozás a Kisszokondon született, ám Németországban élő és alkotó képzőművész, Johan Sofron közreműködésével valósult meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: