2014-11-04 10:08:11• hírek • (x)

Klaus Iohannis: köszönet a szavazatokért

Klaus Iohannis, az ACL jelöltjének Szatmár megyei hivatalos eredménye 32,37% - ez az eredmény az ACL és az őt alkotó pártok szerint több, mint elképesztő.

"Büszkék vagyunk erre az eredményre, hiszen sikerült jóval több szavazatot kapnunk, mint az ellenfeleinknek, így nyugodt szívvel mondhatjuk: a Szatmár megyei lakosok már a választások első körében megválasztották a legjobb jelöltet, Klaus Iohannis-t. Az a tény, hogy egyedül neki sikerült meggyőznie a szavazókat, az elsősorban az egységes, megbízható és átlátható programjának köszönhető, amivel sikeresen küzdhet egy normális, nyugati és a jól végzett munka Romániájáért. A szatmáriak is választottak, azt akarják, hogy a politikusok komolyabbak legyenek és végre vegyék figyelembe azokat a társadalmi igényeket, amelyeknek köszönhetően jobb lehet az élet Romániában.

Szatmár megyének ideje volna elfoglalnia az őt megillető helyet Európában és Romániában egyaránt. Meggyőződésünk, hogy a második körben, a szatmáriak újra Klaus Iohannis-t választják majd.

Így szeretnénk megköszönni minden szatmármegyei lakosnak, hogy már az első körben is Klaus Iohannis-ra szavazott!" - áll a Szatmár Megyei ACL közleményében.

Az EPP elnöke Iohannis támogatására buzdítja a romániai néppárti tagokat

Az EPP elnöke a román Mediafax hírügynökséghez eljuttatott közleményében támogatásáról biztosította Iohannist és a néppárt valamennyi romániai tagját, így a Traian Basescu által támogatott Népi Mozgalom Pártot (PMP) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) is arra buzdította, Iohannist segítsék győzelemre. Nagyszeben szász származású polgármestere november 16-án Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnökkel fog megmérkőzni a romániai elnökválasztás második fordulójában.

Daul gratulált valamennyi romániai jobbközép pártnak a vasárnapi választáson elért eredményeikhez, így Iohannison kívül Elena Udreának (PMP), Monica Macoveinek (független) és Kelemen Hunornak (RMDSZ) is. "A történtek alapján arra buzdítom a néppárt valamennyi romániai tagját, hogy Iohannist támogassák. Az eredménye azt igazolja, hogy erős és versenyképes jelölt, aki győzni fog két hét múlva" - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: