2014-11-02 18:47:42• hírek • Szatmar.ro

Továbbra is utolsó helyen Szatmár megye

Több mint hét százalékkal (!) alacsonyabb a választási részvétel Szatmár megyében, mint országos szinten. Újdonság viszont, hogy immár gyengébb a részvétel, mint öt esztendővel ezelőtt - mármint országos szinten is.

A Központi Választási Bizottság (BEC) adatai szerint a romániaiak 35,07 százaléka adta le szavazatát 16 óráig. Tehát kevesebben, mint öt évvel ezelőtt, amikor 36,19 százalék szavazott. Jóval az országos átlag alatt teljesít Szatmár (27,43 százalék), Máramaros (28,84), Maros (29,91), Hargita (29,06) és Kovászna (27,4) megye. Biharban 33,02 százalékos volt a részvétel 16 órakor.

Közben kezdenek befutni a különféle pártok által megrendelt exit-poll eredmények. A PSD statisztikusai szerint Victor Ponta 38%-kal áll Klaus Iohannis előtt, akinek jelenleg 28 %-ot jósolnak. A listán harmadik helyen holtversenyben Monica Macovei és Călin Popescu Tăriceanu állnak, mindketten 7 %-kal, míg Elena Udreát 5 %-ra tartják jónak. Az ACL csaknem ugyanezeket az adatokat hozza eredményként 16 óra után azzal a különbséggel, hogy Macovei és Tăriceanu 9 és 5 %-on állnak, Udrea pedig csak 4 %-ot kap majd.

16.45 - Érdekesség: Szatmár megyében véget ért a házi őrizetben lévők mozgó urnás szavazása. A prefektúra tájékoztatása szerint mindössze egy házi őrizetben lévő személy kívánt élni a voksolás lehetőségével és a szavazás rendben zajlott.

17.00 - Magyar Lóránd, Szatmárnémeti Helyi Tanácsának RMDSZ-frakciójának vezetője elmondta, hogy megvárta, amíg kis gyermekei felébrednek, s azután az egész családdal együtt adta le voksát. „Ezúttal is arra biztatom a fiatal családosokat, hogy kövessék a példámat, menjenek el szavazni a magyarság megmaradásáért Romániában" - mondta Magyar Lóránd miután leadta szavazatát Szatmárnémetiben a 49-es szavazókörzetben.

17.20 - Muresan István, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés elnöke Szatmárnémetiben a 48-as szavazókörzetben voksolt ma. „Kötelességemnek tartom azt, hogy éljek a szavazati jogommal, mert az, hogy milyen jövőm lesz, az rajtam is múlik. Éppen ezért tettem a pecsétem a magyarok hiteles jelöltje mellé. A fiatalokat is arra bíztatom, hogy merjék a saját kezükbe venni sorsuk alakulását. Szavazzanak az erős közösség képviselőjére" - bíztatta szavazásra a fiatalokat a megye legnagyobb ifjúsági szervezetének elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: