2020-04-27 14:32:56• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Klaus Iohannis: Ebben a tanévben már nem nyitják meg az iskolákat

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Ebben a tanévben már nem nyitják meg az iskolákat - jelentette be hétfőn Klaus Iohannis államfő.
 

„Az a döntés született, hogy ebben a tanévben már nem nyitják meg az iskolákat. A tanulók, az egyetemisták már nem jelennek meg fizikailag az intézményekben” - közölte az államfő. Hozzátette: a tanév hivatalosan június 12-én zárul.

Klaus Iohannis hétfőn a koronavírus-járvány kapcsán megbeszélést tartott a Cotroceni-palotában Ludovic Orban miniszterelnökkel, Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel, Marcel Vela belügyminiszterrel, Monica Anisie tanügyminiszterrel, és Raed Arafattal, a katasztrófavédelmi ügyosztály vezetőjével.

A tanácskozás során arra jutotta, hogy a tanév június 12-én befejeződik, a diákokat pedig, a már korábban megszerzett jegyeik alapján fogják lezárni. Ezt követően kezdetét veszi a nyári szünidő, az új tanévet pedig szeptemberben, várhatóan a már megszokott, normális kerékvágásban sikerül elkezdeni.

Az iskolás diákokhoz hasonlóan az egyetemisták sem térnek vissza a felsőoktatási intézményekbe, helyette ők is online oktatást folytatva fejezik be a tanévet.

Ami a végzősöket (8. és 12. osztályosokat) illeti, őket kénytelenek kivételként kezelni, ők júniusban, 2-a és 12-e között két hétre visszatérnek az iskolába és felkészülnek a záróvizsgákra.

A megállapodás értelmében, szigorú szabályokat betartva, maximum 10 tanuló vehet részt ebben az időszakban egyszerre a tanórákon.

Az érettségit, valamint a nyolcadikosok országos felmérőit a tervezett időpontban, maximális biztonsági előírások mellett szervezik meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: