2012-08-01 10:42:36• hírek • Póti Orsolya

Klasszikus remekművek a szabad ég alatt

Az augusztusi hónap elején két koncerttel is várja a klasszikus zene szerelmeseit a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia. Augusztus 5-én a Consonantia kamarazenekar lép fel a Kálvária templomban, augusztus 9-én pedig a zeneirodalom legszebb alkotásai csendülnek fel az új főtéren.

A nyár folyamán sem feledkezik meg közönségéről a szatmári filharmónia zenekara, hiszen a külföldi turné előtt két különleges koncerttel is várják a zenekedvelőket. Augusztus 5-én, vasárnap este 18.30 órától városunk egyik legszebb temploma, a Kálvária ad otthont a Consonantia kamarazenekar koncertjének. A filharmónia kamarazenekara már több alkalommal is koncertezett a megyeszékhely templomaiban.

Ez alkalommal a Consonantia tagjai Händel, Vivaldi, Veracini és Sammaratini darabokkal örvendeztetik meg a közönséget. A rendezvény szólistája a zenekar művészeti vezetője, dr. Fátyol Rudolf hegedűművész lesz.

Augusztus 9-én, csütörtök este 20.00 órától a filharmónia szimfonikus zenekara az Október 25 térre várja a hallgatóságot. Az intézmény immár harmadik alkalommal rendezi meg hagyományos szabadtéri koncertjét, melynek keretében bemutatásra kerül a nyári turné repertoárja.

Műsoron a Tell Vilmos opera nyitánya és részlet Delibes Coppelia című balettjéből, továbbá olyan közismert zeneszerzőktől csendülnek fel művek, mint Strauss, Chopin és Brahms. A szabadtéri koncerten vezényel Franz Lamprecht, a filharmónia állandó karmestere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: