2016-07-21 16:39:29• hírek • Kocsis Zoltán

Kizárták a Rapidot az élvonalból, egy ellenfelet elveszített az Olimpia

Ismét viharosan kezdődik a román labdarúgószezon, miután a bajnokságot szervező Román Hivatásos Liga csütörtökön kizárta az ország egyik legnagyobb múltú és legtöbb szimpatizánssal rendelkező csapatát, a Rapidot. Mindezt három nappal a bajnokság kezdete előtt! A döntés az Olimpiát is érint(het)i.

A Rapid ellen csődeljárás van folyamatban, amelyet a „vasútasok" reményei ellenére szerdán sem függesztett fel a bíróság. Az LPF ennek következtében csütörtökön úgy döntött, a Rapid nem indulhat el a 2016-2017-es szezonban az élvonalban. Arról is döntés született, hogy a helyét a legjobb kiesőként az ACS Poli Temesvár veszi át. Minusz 14 pontos büntetéssel....

Ezzel azonban korántsem ért véget a történet. Az Aradi UTA (mit ad isten, a temesváriak ősi riválisa) perrel fenyegetőzik, mondván, nem a legjobb kiesőnek, hanem a legjobb nem feljutó csapatnak kellene elindulnia az élvonalban. Márpedig az UTA csak a Voluntari elleni osztályozón maradt le a Liga1-ről.

További nagy kérdés, hogy mi lesz a Rapiddal? Ugyan a bíróság augusztus 24-én még elméletileg felfüggesztheti a csődeljárást és a klubot ismét csődvédelem alá helyezheti. Igen ám, de amíg a csődeljárás van folyamatban, addig a klub például játékosokat sem igazolhat, edzőt sem. Márpedig Dan Alexa a csütörtöki döntést követően vette a kalapját és (el nem ítélhető módon) lelépett.

Hogy midez miként érinti az Olimpiát? Első körben a „sárga-kékek" „elveszítettek egy ellenfelet" az ACS személyében. Esetleg az UTA személyében? Nehezen ugyan, de az is elképzelhető, hogy a Rapid a második osztályban folytatja - láttunk már karón varjút, főleg, ha a román labdarúgásról van szó.

Jelen pillanatban egy biztos: 23 csapat nevezett a második osztály küzdelmeire. Ahol 22 csapat vehet majd részt....

Íme a nevezett csapatok: Temesvári ACS Poli, Dunarea Calarasi, Dacia Unirea Braila, FC Academica Clinceni, Aradi UTA, Chindia Targoviste, CS Mioveni, CS Balotesti, CSM Ramnicu Valcea, Szatmárnémeti FC Olimpia, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, Bukaresti Juventus, CS Afumati, Temesvári ASU Poli, Nagyváradi Luceafărul; Bákói SC, Konstancai Farul, ACS Berceni, Pankotai Şoimii, Brassói FC; Nagybányai FCM, Foresta Suceava, Tatrangi Unirea, Resicabányai Metalul.

Közülük utóbbi három csapat kiesett a második osztályból, a Nagybányát kizárták, de fellebbezett, a legérdekesebb helyzetben azonban a ACS Berceni és Pankotai Sólymok vannak: csapatuk nincs, csak a klub neve szerepel a nevezési lapon....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: