2011-05-31 17:58:08• hírek • Kocsis Zoltán

Kizárták a Liga1-ből a Temesvárt és a Besztercét

Immár másfél hete véget ért a román labdarúgó bajnokság, ám annak végeredménye csak kedden vált véglegessé - amint azt már oly sokszor megtapasztalhattuk a Liga1 esetében, ezúttal is a zöldasztal döntött. Ezen döntés vesztesei a Temesvár és a Beszterce, amely csapatokat a Román Labdarúgó Szövetség licencadó bizottsága kizárt az első osztályból.

A Temesvár hiába vívott tehát eredménytelen csatát a bajnoki címért, ugyanúgy nem lesz ott jövőre az élmezőnyben, mint a kieséstől sikeresen megmenekült Beszterce. Mindkét egyesület komoly összegekkel tartozik az államkasszának, a bánságiaknak pedig a portugál Benfica felé is vannak elmaradásaik Sepsi László átigazolása nyomán.

A Temesvár kizárásának nyertesei egyrészt a Medgyes, amely így történelme során először elindulhat az európai kupákban; másodrészt a Vaslui, amely így az Európa-liga helyett a Bajnokok Ligája selejtezőiben vehet részt; harmadrészt a Rapid és a Dinamo, amelyek megszabadulnak egy illetve két selejtezőkörtől az Európa-ligában; végezetül pedig a Sportul Studentesc, amely így jövőre is a legmagasabb osztályban folytathatja. Az utolsó helyen végzett bukarestiek malmára hajtotta a vizet az is, hogy a szintén kiesett Craiova és Branesti nem kapott licencet, az Urziceni pedig nem is kért!



Jelen állás szerint a Temesvár és a Beszterce jövőre a III. osztályban csaphat össze


Ami a Beszterce megüresedett helyét illeti, még nem tudni, hogy ki tölti azt be: a kiesettek nem kaptak ugye licencet, míg a szakszövetség szabályzata jelenleg nem teszi lehetővé négynél több újonc feljutását! Elképesztő, gondolják?
Az igazán elképesztő ugyanakkor most következik! A Realitatea.net hírportál a szövetséghez közel álló forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a jogerős és végleges döntés talán mégsem annyira végleges és megtámadhatatlan ... csak a Román Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottságának speciális engedélyére van szüksége a két klubnak. A Temesvár viszont állítólag ekkor sem indulhatna az európai kupákban.

De hát miért éppen a labdarúgás működne normálisan ebben az országban....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: