2012-09-11 18:15:09• hírek • Kocsis Zoltán

Huszonhárom klubot büntetett az UEFA – köztük három románt

Huszonhárom olyan, a 2012-2013-as nemzetközi kupákban elindult klubot büntetett meg az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), amely jelentős tartozást halmozott fel. Az adósok fekete listájára három román csapat, a Dinamo, a Rapid és a Vaslui is felkerült.

Az UEFA által tavaly meghirdetett gazdasági fairplay komoly gazdasági követelményeket támaszt az európai kupákban elinduló csapatokkal szemben. A kedden nyilvánosságra hozott büntetés 23 olyan klubot érint, amelyeknek adósságaik vannak egy másik klub, saját játékosaik vagy az állam felé. Ezek a klubok addig nem kapják meg az európai kupaszereplésért járó prémiumot, amíg nem rendezik tartozásaikat. A következő ellenőrzést szeptember 30-án tartja az UEFA.

A 23 megbüntetett között több, nemzetközi mércével mérve is sztárcsapatnak számító klub is található. Ilyen az Európa Liga és az Európai Szuperkupa aktuális címvédője, az Atletico Madrid, a portugál Sporting Lisszabon vagy a török Fenerbahce. Ismert névnek számít azonban a spanyol Malaga, a horvát Hajduk Split, a bolgár CSZKA Szófia, az orosz Rubin Kazany, a szerb Partizan Belgrád vagy a lengyel Ruch Chorzow is.

Várhat a pénzére továbbá a bosnyák Borac Banja Luka, FK Sarajevo és FK Željezničar, a horvát NK Osijek, az izraeli Maccabi Netanya, a macedón Shkendija, a máltai Floriana, a montenegrói Budućnost Podgorica és Rudar Pjevlja, a szerb Vojvodina és a török Eskişehirspor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: