2012-12-21 17:51:27• hírek • Kocsis Zoltán

Kizárták Európából a Rapidot és a Dinamót

Hiába igyekszik, a Rapid és a Dinamo jövőre nem játszhat az európai kupákban
Hiába igyekszik, a Rapid és a Dinamo jövőre nem játszhat az európai kupákban

Kizárták az európai kupaporondról a bukaresti Rapid és Dinamo labdarúgócsapatokat - döntött pénteken a svájci Nyonban az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzügy ellenőrző bizottsága.

Az UEFA hasonló büntetéssel sújtotta a spanyol Malagát, a szerb Partizan Belgrádot valamint a horvát Hajduk Splitet és az eszéki NK Osijeket. Hatuk közül egyedül a hispánok érdekeltek az idei kupaszezonban, a sárga-kékek csoportelsőként kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőibe, ahol a Portóval csaphatnak majd össze. A portugál szurkolóknak azonban nincs okuk az örömre: kedvenceik nem jutnak tovább meccs nélkül, a kizárás ugyanis arra a szezonra érvényes, amikor a Malaga és a többiek ismét kvalifikálják magukat valamely európai kupára.

Ezt azt jelenti, hogy a Rapid és a Dinamo hiába végez előkelő helyen az idei pontvadászatban, jövőre nem indulhat az európai kupákban. Mi több, a Partizannal és az Osijekkel együtt a bukarestiek egyenként százezer euró büntetést is be kell fizessenek. A Split megúszta 80.000-el, a Malagának viszont 300.000-et kell fizetnie.

Az UEFA augusztus közepén jelentette be, hogy adósságaik miatt 23 klubot büntet meg az európai kupaszereplésből származó bevételeik ideiglenes visszatartásával. Akkor a Vaslui is a megbüntetettek között volt, ám a moldvaiak a jelek szerint azóta törleszteni tudták hátralékaikat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: