2020-01-29 08:24:00• hírek • MTI

Kizárólag húsmentes ételekkel várja az Oscar-gála a filmcsillagokat

A Golden Globe után a filmakadémia díjátadója is vegán finomságokkal készül.

Szinte teljesen növényi alapú lesz idén az Oscar-események menüje, a műanyagpalackokat pedig száműzik minden Oscar-rendezvényről – jelentette be hétfőn a díjátadót szervező amerikai filmakadémia. Az idei filmes díjszezon jelensége, hogy a fogadásokon és a díjátadó vacsorákon csak növényi alapú fogásokat szolgálnak fel. A Golden Globe-gála sztárjai – köztük a szigorúan vegán Joaquin Phoenix is – nagyra értékelték, hogy a díjátadón idén először kizárólag vegetáriánus fogások kerültek az étlapra.
 

Ezzel összhangban az amerikai filmakadémia is úgy döntött, hogy az Oscar-jelöltek tiszteletére adott ebédet növényi alapú menüsorral rendezi meg, és a február 9-i Los Angeles-i díjátadó gála előtt is csak növényi alapú vendégváró falatkákat kínálnak a sztároknak.


A díjátadó ceremóniát követő kormányzói bálon az ételek 70 százaléka lesz növényi alapú, 30 százaléka vegetáriánus, halas vagy húsos. A víz és más italok műanyag palackjait azonban teljesen száműzték az összes Oscar-rendezvényről.


A filmakadémia, melynek több mint 8000 tagja szavaz az Oscar-díjakról, közleményében hangsúlyozta, hogy a szervezet elkötelezett támogatója a bolygó védelmének.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: