2018-08-30 08:49:46• hírek • Oszkó Viktória

Kívül-belül megújulva várja a diákokat a Kölcsey bentlakása az új tanévben

Egy pillanatra sem állnak le a munkafolyamatok a Kölcsey Ferenc Főgimnázium háza táján. Legyen szó adminisztrációs feladatok elvégzéséről  vagy az iskola épületének a tanévkezdésre való felkészítéséről, az intézmény vezetősége és tanári kara bizony nem sokat lazíthat az előttünk álló hetekben.

A szeptember egyértelműen magával hozza az iskolára való készülődési lázat, az oktatók leosztják a plusz órákat, összeállítják az órarendeket és felkészülnek a következő tanévre, ami, mint mindig, idén is a szokásos tanévnyitó ünnepséggel kezdődik.


De ne ugorjunk ennyire előre, vegyük sorra, milyen felújítási munkafolyamatokon esett át a gimnázium épülete és a bentlakás a nyári hónapok alatt. Nem újdonság, hogy a vakáció idejére megüresedett iskolát ebben az időszakban takarítják, fertőtlenítik és festik ki, különös tekintettel azokra az osztályokra, ahol kilencedikesek kezdik meg tanulmányaikat szeptemberben.


Némi átcsoportosítási, logisztikai manőverezésre is kényszerült a vezetőség, mivel a nyár elején elballagott tizenkettedikes osztályok kis létszámmal működtek, az érkező kilencedikes osztályok viszont jóval több főt számolnak. Hogy megfelelő nagyságú osztálytermet tudjanak biztosítani az újdonsült Kölcseyseknek, szükség van az átszervezésre, ami jelenleg is folyamatban van.


Az igazán nagy horderejű munkálatok viszont egyértelműen a Kölcsey bentlakásában történtek idén nyáron. Tavaly decemberben végre átadták a külsőleg megújult épületet, akkor a teljes kinti felújítás mellett új nyílászárókkal is gazdagodott a kollégium. Ezúttal a belső tatarozáson volt a sor, ami azt jelenti, hogy teljesen lecserélték az építmény már igencsak elavult villanyvezetékeit – a falakban is, új biztosítótáblákat és világítótesteket szereltek fel, valamint a szobákban minden ágy fölé került egy lámpa és mellé egy konektor is. Füstjelzőkkel látták el az épületet és a tűzoltóság által meghatározott módon elhelyezték az állandó jelzőfényeket is, köztük azt, amelyik a vészkijáratot jelzi.


Mindemellett a bentlakás teljes épületét kifestették, és a mosdók felújításával is foglalkoztak, így elmondhatjuk, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium teljes pompájában várja régi és új diákjait a következő tanévre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: