2009-07-09 15:25:49• hírek • Szatmar.ro

Kivonult a FOTA a megbeszélésről

Úgy tűnik, két hétig tartott a béke a Forma1 berkein belül.

Kivonultak a Forma1-es csapatok érdekvédelmi szervezetének képviselői (FOTA) a Nemzetközi Automobil-szövetséggel (FIA) tartott megbeszélésről Nürnbergben, szerda este.

A két szervezet a 2010-es világbajnokság szabályait vitatták volna meg, ám az álláspontjaik nem közeledtek egymáshoz. Sajtótalálgatások szerint elsősorban a költségek csökkentésének üteméről és az autók minimális súlyáról alakult ki heves vita a nürnbergi megbeszélésen.

Néhány órával később a FOTA által kiadott közleményben aztán kiderült, nem is a szabályokról szóló vita miatt vonultak ki a tárgyalóteremből. „A találkozó alatt a csapatvezetőket arról tájékoztatta Charlie Whiting, hogy ellentétben a korábbi megállapodással a nyolc FOTA tag még nem lépett be teljes mértékben a 2010-es FIA Forma1 Világbajnokságba, így nincs szavazati joga a technikai és sportszabályzatokat illetően. Ennek fényében a FOTA képviselői a technikai munkacsoport ülésén nem tudták gyakorolni jogaikat, így nem maradt más választásuk, mint befejezni részt vételüket.", áll a közleményben.

 

A csapatok főleg azért nem értik a FIA reakcióját, mert a két fél között június 24.-én megkötött egyezményben mindannyian feltétel nélkül adták le nevezéseiket a következő világbajnokságra.

A szerdai eseményekre reagálva John Howett, a FOTA alelnöke, aki mellesleg a Toyota csapatvezetője, egy újságírói kérdésre elmondta, hogy a Forma1-el párhuzamos új sorozat terve még nincs teljesen „eltemetve", főleg a FIA legutóbbi lépése után.

Eközben a Guardian című angol napilap szerint Max Mosley, a FIA leköszönő (?) elnöke pontosan arra játszik, hogy a FOTA kifusson az időből az új sorozat elindítása tekintetében.



Ismét kiéleződött a harc a FIA és a FOTA között


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: