2005-10-25 17:42:32• hírek • Szatmár.ro

Drágul a matrica

Átlagban tíz százalékkal drágulnak Magyarországon az autópálya-matricák.

 

Drágulnak jövőre az autópálya matricák, átlagosan nem egész tíz százalékkal. A legnépszerűbb, négynapos díj 50 forinttal kerül majd többe. A fuvarozóknak szóló D4-es jegy ára négy, illetve - öt és fél százalékkal nő, a hivatalos indoklás szerint azért csak ennyivel, hogy javítsák a magyar vállalkozók versenyképességét.
- Az átlagos emelés az autópálya matricáknál 9,75 százalék. Kisebb mértékben növekszik a díj, mint amilyenben az autópálya-hálózat bővült. Legkevésbé a leggyakrabban eladott négynapos matrica árát emeltük, kismértékben a nehézgépjárművek heti, havi és éves matricájának árát. Itt az emelés jellemzően 4 és 5 százalék körül van – mondja Kóka János.

Hozzátette, a legnagyobb mértekben, majd' negyven százalékkal a nehézgépjárművek egynapos matricája drágul. Ezt a típust elsősorban a nemzetközi tranzitforgalomban közlekedő teherautók használják, s ez jelentős terhelést jelent útjainknak.

- A lapokban az az információ jelent meg, hogy már bizonyosan nem készül el a megadott határidőre az M6-os autópálya Érd-Dunaújváros közötti szakasza.

- Napi kapcsolatban vagyunk a kivitelező konzorciummal, s ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy úrrá tudnak lenni a nehézségeken. Két hónapos csúszást dolgoztak le mostanra három hétre. Továbbra is bízunk abban, hogy a szerződésben vállalt kötelezettségeik alapján az M6-os konzorcium kivitelezői határidőben, tehát jövő tavasszal át fogják tudni adni az érintett szakaszt – közölte a miniszter.

 

MR

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: