2010-01-30 17:28:03• hírek • Szatmár.ro

Kivonják az öntapadós útmatricákat

Berceanu szerint az elektromos matricákkal könnyebb lesz majd ellenőrizni az autókat.

Augusztus elsejétől Romániában is bevezetik az elektronikus úthasználati matricát, köznapi nyelven, jövevényszóval élve rovinietát, de a régiek is érvényben maradnak az év végéig. Erről pénteken döntött a román kormány és Emil Boc kormányfő jelentette be.

Radu Berceanu közlekedésügyi miniszter szerint ennek a bevezetésére azért volt szükség, mert a hagyományosat csak kevesen váltották ki: az autósok 50-60%-a. Főleg a teherfuvarozók „felejtették el" megvenni. „Nem kell majd a szélvédőre ragasztgatni az öntapadós matricát. A vásárláskor a vevő kap egy számlát, míg az autó rendszáma és a matrica érvényességi ideje egy elektronikus adatbázisba kerül", mondta Berceanu.

A miniszter hozzátette, hogy a már megvett, hagyományos matricákat nem kell majd az újra kicserélni.A Nemzeti Autópálya és a Nemzeti Utak Társasága már megkötötte a szerződést a Novensys Corporation/UTI System nevű céggel, amely az elektronikus rendszert leszállítja. Ez 35,96 (általános forgalmi adó nélkül) millió lejébe kerül majd az államnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: