2015-10-20 12:00:44• hírek • Kocsis Zoltán

Szekérderéknyi érmet úsztak össze a szatmári fiatalok Tordán

Szekérderéknyi éremmel tértek haza Tordáról a szatmári úszók a hétvégén: a Szatmárnémeti Városi Sportklub fiataljai 64 alkalommal állhattak dobogóra. Ebből tízszer annak legmagasabb fokára.

A harmadik alkalommal kiírt Salina Kupán mintegy kétszáz úszó állt rajtkőre az ország 19 klubját képviselve. A tíz arannyal, 29 ezüsttel és 25 bronzzal a VSK a klubok versenyében a harmadik helyet szerezte meg.

A szatmári küldöttségből még az aranyérmesek közül is kiemelkedik Luca Tatar és Lara Princz: ők egyaránt három aranyérmet (50 és 100 méter gyors, 50 méter hát, illetve 50 és 100 méter gyors, 50 méter mell), továbbá két-két ezüstöt (50 méter pillangó, 50 méter mell, illetve 50 méter pillangó és 50 méter hát) szereztek. Rajtuk kívül aranyérmet szerzett Ariana Pop 50 méter pillangón és Oana Komiati 100 méter mellen, míg Szelmeczi Noel nyakába két aranyat is akasztottak 25 méter gyors és 25 méter hát kategóriában.

Ugyan aranyérmet nem szerzett, de teljesítményével mindenképpen kiemelkedik Riedl Serli Tibor, aki igazi éremhalmozónak bizonyult: nem kevesebb mint nyolcszor állhatott dobogóra. Szintén ki kell emelnünk a VSK 4x50 méteres gyorsváltóját, a Catalin Mosnegutu, Riedl Serli Tibor, Bianca David és Ariana Pop alkotta vegyes csapat a harmadik helyet szerezte meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: