2009-03-13 14:22:05• hírek • Impulzus.ro

Kivették az osztályfőnöki órákat

A kötelező iskolai órarendből kiveszik az osztályfőnöki órákat. A osztályfőnöknek iskolán kívüli programokat kell szerveznie, amelyeken szakemberek, előadók, szülök és a diákok vesznek majd részt.

Theodor Firtolea a FEN szakszervezet elnöke nyilatkozatából kiderült, hogy azért döntöttek az osztályfőnöki óra felszámolása mellett, mert egy osztályon belül csak néhány gyerek okoz nagyobb problémát, a többiek pedig kénytelenek részt venni egy olyan órán, ami nem róluk szól. Majd azt is hozzátette, hogy az osztályfőnök az iskolai programon kívül megszervezhet olyan alkalmakat, amelyeken szakértők, pszichológusok, rendőrök is részt vesznek, és akiknek segítségével meg lehet beszélni az aktuális problémákat.

 

Az osztályfőnöki órák felszámolásával egy időben újra bevezetik a történelem és földrajz órákat a szakiskolák végzős diákjainak órarendjébe.

Az oktatásügyi miniszter lecsökkentette a tanórák számát 33-37-ről 29-32-re, a intézmény típusától függően. Az előírásokat a miniszter fogadta el, és a 2009-2010-es tanévre érvényesek - írja az  Impulzus.ro romániai magyar hírportál.

Tábla, iskola

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: