2009-08-06 11:27:27• hírek • MTI/AFP

Kivégzik a mumbai merénylet elkövetőit

Kötél általi halálra ítélt egy indiai antiterrorista bíróság csütörtökön két muzulmán férfit és egy nőt, akiket a múlt héten bűnösnek találtak a Mumbaiban még hat évvel ezelőtt - 2003. augusztus 25-én - elkövetett, 52 ember halálát okozó két robbantásban.

A bíró döntése szerint Asrat Safik Mohammed Anszári, Szájed Mohammed Hanif Abdul Rahim és felesége, Fatima Szájed Mohammed Hanif büntetése "akasztás a nyaknál fogva, amíg a halál be nem áll" - gyilkosságért, összeesküvésért és terrorizmusért.

A vádlottak szenvtelenül hallgatták az ítéletet, ügyvédeik viszont rögtön közölték, hogy fellebbeznek. A halálos ítéletet ritkán alkalmazzák Indiában, és a köztársasági elnök sok esetben átváltoztatja azokat életfogytiglani börtönbüntetéssé.

A per során a védelem arra hivatkozott, hogy a három vádlott azokat az atrocitásokat akarta megtorolni, amelyeket hinduk követtek el muzulmánok ellen 2002-ben a nyugati Gudzsarát államban. A vádlottak - akik a bíróság szerint a Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) szélsőséges pakisztáni szervezet tagjai - ezért a "Gudzsaráti Muzulmánok Bosszúereje" nevet vették fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: