2006-09-21 18:47:36• hírek • Szatmar.ro

Csökkenheti a korrupciót

egovÉv végéig elkészül az e-gov (elektronikus kormányzás) stratégia.

Év végéig elkészül az e-gov (elektronikus kormányzás) stratégia - jelentette be Nagy Zsolt, távközlési és információs technológiai miniszter szeptember 21-én, csütörtökön, a Közigazgatásban használatos európai informatikai standardok- Ennek megvalósításához elengedhetetlen, hogy pontos látleletet készítsünk a romániai közigazgatásban dolgozók informatikai felkészültségéről – mondta a tárcavezető –, valamint a közintézmények ellátottságáról is, ami a számítógépeket és modern technikai eszközöket illeti.

A közigazgatás informatizálása nem kevesebb munkatársat jelent, hanem  jobban felkészült, az új eszközözekkel hatékonyabban dolgozó szakembereket és jobb szolgáltatást – hangsúlyozta Nagy Zsolt. Éppen ezért az e-kormányzat nem pusztán azt jelenti, hogy a közintézményeket ellátják a legmodernebb felszereléssekkel, hanem a közalkalmazottak továbbképzését is, annak érdekében hogy a folyamat befejezésekor az európai standardoknak megfelelő szolgáltatást tudjanak nyújtani a lakosság számára.  Ezáltal csökken a korrupció, és nő az intézmények működésének átláthatósága – magyarázta az e-kormányzat előnyeit a miniszter. témakörben tartott tanácskozáson.

A Közalkalmazottak Országos Ügynöksége és az ECDL Románia által szervezett konferencián részt vett Jonathan Scheele, az Európai Bizottság romániai küldöttségének vezetõje, valamint Varujan Pambuccian, a képviselõház IT&C szakbizottságának elnöke is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: