2020-03-04 09:14:55• hírek • Bede Emőke

Kiválóan teljesített Mepa, a katasztrófavédelem mentőkutyája

Olvasóink közül is egészen biztosan sokan ismerik a 2006-ban elpusztult Mancs, a miskolci Spider Mentőcsapat mentőkutyájának történetét, ki számtalan bevetésének és kivételes eredményeinek köszönhetően Magyarország minden idők egyik legjobb keresőebévé vált. Nos, ha Mepa kutya egyelőre még nem is tudhat annyi akciót a háta mögött, mint az egykori miskolci kolléga, de a gyakorlatoknak köszönhetően a katasztrófavédelem igyekszik formában tartani őt, hiszen bármikor szükség lehet verhetetlen érzékeire.

Ennek egyik állomása volt kedden a szatmári Károlyi úton található Aushopping bevásárlóközpont, ahol egy különleges gyakorlatot szerveztek, melyben – mondanunk sem kell – kulcsszerepe volt Mepának is. A romok alól való mentésre felkészítő gyakorlat forgatókönyve szerint egy heves vihar miatt a bevásárlóközpont raktárában felhalmozott építkezési anyagok leborultak, maguk alá temetve több alkalmazottat is. A tűzoltók hiába próbáltak velük kapcsolatba lépni, a három személy közül egyik sem reagált, azaz feltételezni lehetett, hogy egyikük sincs eszméleténél.


A helyszínre a feszítővágós berendezéssel rendelkező egység, a tűzoltókocsi és a speciális katasztrófavédelmi konténer mellett Mepa keresőkutya is kiérkezett. A romok alatt rekedt személyeket végül az eb és egy teleszkópos kamera segítségével találták meg.











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: