2018-04-25 11:29:09• hírek • Közlemény

Kiváló helyen végeztek a Hám János Líceum kis fizikus-matematikusai

1999 óta szervezik meg Nyíregyházán a Jedlik Ányos Országos Matematika- és Fizikaversenyt, amelyen évente több ezer tanuló vesz részt.

A Jármezei Tamás által életre hívott és országhatárokon átívelő verseny a tehetséggondozás igazi formája, mert az első fordulóra kiadott feladatsor az egész iskolai évben folyamatos munkára ösztönzi a tanulókat és felkészítő pedagógusokat, így a megméretés és kiválogatás mellett a tehetségek fejlesztését is szolgálja.


A feladatok gondolkodásra késztetnek, lépésről lépésre ismertetik meg a tanulókat a különböző mérési módokkal, skálákkal, problémamegoldási módszerekkel. A diákok és tanárok körében nagy népszerűségnek örvendő XX. Jedlik Verseny döntője,  a III-VI-os korcsoportban, idén április 20. és 22. között zajlott, melyen több mint 100 tanuló vett részt.


Szatmár megyéből a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum 2 diákja jutott el a döntőbe: Gádoros Kata (felkészítője Urbán Klára) IV. osztályos és Szabó Thalmeiner Balázs (felkészítője Koczinger Éva) VI. osztályos tanuló képviselte, kísérő tanáruk Koczinger Éva volt. A pénteki ünnepélyes megnyitót követően a verseny szombaton zajlott. A megmérettetés három részből állt. A kis matek-fizikusok két elméleti és egy gyakorlati feladatsorban mérték össze a tudásukat.


A verseny  jó hangulatához az is hozzájárult, hogy a verseny után meglátogatták a helybeli vadasparkot, ahol megcsodálhatták a két hete született gyűrűsfarkú maki kölyköket. Vacsora után kihírdették a IV, V. és VI. helyezetteket. A dobogósok tovább izgulhattak, ők vasárnap reggel tudták meg az elért eredményüket. Mindkét szatmári fiatal a korcsoportjaikban az előkelő III. helyezéssel és egy-egy szép bronzéremmel tért haza, ezúton is gratulálunk nekik!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: