2017-11-25 12:44:42• hírek • Bede Emőke

Kiváló hangulat és finom falatok az V. Kolbásztérinbábán

A kolbásztöltő csapatok mellett számos kézműves is megmutatta tudását a szombaton tartott mulatságon, a kiváló hangulatról pedig az Amulett zenekar és a tánccsoportok gondoskodtak.

Délelőtt 10 órakor rajtolt el a Kolbásztérinbába, melyre ebben az évben is számos kolbásztöltő csapat nevezett be. A fesztivál immár kinőtte Szatmárnémeti és Erdély határait is, ugyanis a jelentkezők között akadtak olyanok is, akik a határ túloldaláról érkeztek a Szejke-tanyára.
 

A versenyszellem mindenkiben dolgozott, mindenki igyekezett a legízletesebb kolbászt elkészíteni, a legdíszesebb és legmókásabb asztalt felállítani, hiszen a négytagú zsűri nem csak az elkészült kolbászokat pontozta, hanem a „körítést” is.


Míg a kötényesek lázasan készültek a megmérettetésre, addig a látogatók kézművestermékekkel ismerkedhettek az előtérben. Hímzések, faragások, házikészítésű lekvárok és szörpök várták a vásárlókedvű vendégeket. Aki idő közben megéhezett, annak sem volt oka panaszra, hiszen a belépőjegy árának egy részét finomabbnál finomabb falatokra lehetett váltani a lacikonyhában.

Három után végre megérkeztek a végleges eredmények, a bírák vakzsűrizés után végre meghozták döntésüket. 

 

 

A nap során a talpalávalót az Amulett zenekar szolgáltatta, de fellépett a nagykárolyi Ceatara, a szatmári Gemaisam és a Röpike, a bogdándi Rozsmalint, a szamoskrassói Ifjú Galagonya és az ököritófülpösi Fergeteges Táncegyüttes.  


Az esemény nem jöhetett volna létre a Szatmár Megyei Tanács és a Helyi Tanács támogatása nélkül.

 

 

Remek hangulattal várja az V. Kolbásztérinbába a látogatókat! Hamarosan a Szatmár.ro is beszámol a mulatságról.

Közzétette: Szatmar.ro – 2017. november 25.
Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: