2012-05-03 13:00:02• hírek • Póti Orsolya

Kiváló eredmények az országos versenyeken

Sabo Marcel és Manfrédi Annamária, a Szatmári
Sabo Marcel és Manfrédi Annamária, a Szatmári "Aurel Popp" Művészeti Líceum vezetősége az országos megmérettetések eredményeiről tájékoztatott.

A Szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum diákjai az elmúlt egy hónapban több országos megmérettetésen is képviselték megyénket. A versenyeken elért eredményekről Sabo Marcel, a tanintézmény vezetője számolt be a május 3.-i sajtótájékoztató keretében.

A szatmári művészeti líceum vezetősége május 3.-án sajtótájékoztató keretében számolt be az elmúlt másfél hónap eseményeiről, az közelgő tantárgyversenyekről és egyéb újdonságokról. Sabo Marcel iskolaigazgató elmondta: az elmúlt időszak az országos megmérettetések periódusa volt a líceum diákjai és tanárai számára, ugyanis nem egy ilyen nagyszabású rendezvényen vettek részt.

Az első említésre méltó országos megmérettetés Ploiesti-en zajlott, ahol a grafika versenyen Leonte Gabriela XII. osztályos diák képviselte az iskolát, a zongora olimpiászon pedig Stier Alexa Dorottya vett részt. Leonte Gabriela kitűnő eredménnyel zárta a két próbás versenyt: I. díjjal érkezett haza, míg Stier Alexa III. helyezést ért el az országos olimpiászon.

A művészeti iskola diákjai idén a bukaresti országos olimpiászon is részt vettek, de meghívást kaptak a Rzezsowi Chopin zongoraversenyre is, ahová Manfrédi Annamária zongoratanárnő, az iskola aligazgatónője kísérte el a diákokat.

A lengyelországi verseny eredményeiről és körülményeiről Manfrédi számolt be a szatmári sajtó képviselőinek. „A Rzezsowi Chopin Zongoraversenyt immár harminc éve szervezik meg Lengyelországban. Ez tulajdonképpen egy nemzetközi rendezvény, hiszen a lengyel diákok mellett ukrán, ausztriai és romániai versenyzők is meghívást kaptak a versenyre. Nagy élmény volt részt venni ezen a megmérettetésen, hiszen mindhárom diákunk jutalomban részesült." - magyarázta a pedagógus.

A lengyelországi versenyen Stier Alexa dicséretben részesült, Higyed János Bence különdíjat kapott, melynek értelmében részt vehet egy nyári zongoratanfolyamon Rzezsowban, és Voropciuc Izabela szintén különdíjban részesült. Ő is részt vehet egy nyári tanfolyamon, amely Stalowei Woli településben kerül megrendezésre.

Az említett versenyekkel még nem zárult le a megmérettetések sora, ugyanis ezen a hétvégén Zilahon, jövő hétvégén pedig Nagyváradon és Máramarosszigeten kerül sor olimpiászokra. E hónap végén kezdetét veszik az iskola végzős diákjai által szervezett műsorok és kiállítások is, melyek pontos időpontjáról ugyancsak tájékoztatni fog az iskola vezetősége.

Sabo elmondta: a 2012/2013-as tanévben IX. osztálytól magyar tagozaton is indul építőművészeti csoport. Ezenkívül pedig a zene és a rajz csoportokba jelentkezhetnek a VIII. osztályt végző diákok.

Az iskola vezetősége ez úton is megköszöni a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal úgy anyagi, mint szellemi támogatását, illetve az iskola szaktanárainak példás és kitartó munkáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: