2011-06-24 10:54:47• hírek • Póti Orsolya

Kíváló dzsessz zenészek Szatmárnémetiben

Kivételes női énekhangok és tehetséges muzsikusok játéka csendült fel csütörtök este a „Dinu Lipatti" Filharmóniába, ahol mindezzel kezdetét is vette a VII. Nemzetközi Samfest Jazz fesztivál.

Színvonalas programsorozattal bővült a kulturális rendezvények sora Szatmárnémetiben: június 23-án kezdetét vette a Nemzetközi Samfest Jazz, egy különleges fesztivál a dzsessz zene kedvelői számára. A rendezvény első napján olyan zenekarok lépetek színpadra, akiknek sikerült megteremteniük a jó hangulatot.

Már az első fellépők - Nadia Trohin és barátai - nagy sikert arattak, hiszen a zenészek jellegzetes előadásmódja és különösképpen Nadia fantasztikus énekhangja elkápráztatta a közönséget. Bizonyára a szatmári közönség nem felejti el őket egyhamar.

Marius Pop és az M-Theory főként a fiatal generáció szívébe lopta be magát igazán. A dinamikus zenekar főként az első, a „First Step" című albumjukról játszott dalokat, de a fiatal zenészek előadtak olyan darabokat is, amelyekkel különböző zenei fesztiválokon vettek részt. Calin Popot, a zenekar vezetőjét és gitárosát a rockot kedvelő közönség már jól ismeri a nagyváradi Celelalte cuvinte együttesből.

Infobox
h

Az EWI hangszerek a fafúvósok számára lettek fejlesztve, de azt naivitás lenne feltételezni, hogy egy szaxofonos felkap egy ilyen hangszert, és akkor rögtön el tudja technikailag azt játszani, amit az eredeti hangszerén. Bizonyos szempontból akkora, vagy nagyobb különbséggel kell megbirkóznia, mint egy másik fafúvós hangszer megtanulása esetében.


h



Az első napot a magyarországi vendégzenekar, a The New Soul Band zárta, egy tehetséges zenészekből alakult együttes. A zenekar 2010 decemberében alakult Sárik Péter zongorista, Berecz Tamás basszus gitáros, Frey György dobos, valamint Szirtes Edina "Mókus" és Cserta Balázs közreműködésével. A Sárik Péter Trio már koncertezett országunkban több alkalommal is, nagy sikert aratva a soul és a dzsessz kedvelők körében. Mókus énekhangja és hegedűjátéka, a népzene, a klasszikus zene és a dzsessz találkozása, a tárogató és az EWI együtt egy új zenei stílust teremt, és ennek az újdonságnak, a szívből és lélekből jövő dallamoknak  az átadása a zenekar célja.

 











Képgaléria:


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: