2009-10-30 01:02:01• hírek • Szatmar.ro

Kiütötte a CFR-t a címvédő

fotó: cfr1907.ro
fotó: cfr1907.ro

Továbbjutott a Kolozsvári CFR és a Dinamo, kiesett viszont a Rapid a Román Kupából.

Tovább folytatódott a csillaghullás a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjének harmadik játéknapján és az Urziceni, a Temesvár és a Steaua után a Rapis is kiesett, így a tradicionális nagycsapatok közül csak a Dinamo maradt versenyben, amely - a gólszerző Niculescu révén - ki is kiáltotta magát első számú esélyesnek. Bejutott a negyeddöntőbe az előző két kiírást megnyerő Kolozsvári CFR is.

A Szamos-parti vasutasok egy másik vasutas gárdával, a craiovai Gaz Metan CFR csapatával csapott össze Olténia fővárosában. Az első komoly helyzet a második osztályú hazaiak előtt adódott, Trifu azonban pontatlan volt, amit a 21. percben a rutinosabb vendégek góllal büntettek: Deac elől rosszul szabadítottak fel, Nei közelről a hálóba talált. Túl sok minden nem történt a pályán, az erdélyiek őrizték előnyüket, míg a hazaiak nem tudtak komoly veszélyt kialakítani Peskovic kapuja előtt, sőt, újabb gólt is kaphattak volna, Deac lövését azonban a gólvonalról kivágták.

Több izgalmat és gólt hozott a nap második találkozója, hisz a Curtea de Arges az első említésre méltó eseményként büntetőhöz jutott, amit Frasineanu értékesített. Ezt követően a Rapid kétszer is egyenlíthetett volna, ám Spadacio nagy helyzetben hibázott, Pinto pedig a kapufát találta el. Gólt azonban ismét a hazaiak szereztek, Frasineanu beadását Stan csúsztatta a kapuba a 39. percben. A szünet után Buga viszonylag gyorsan szépített (55. perc), és a Rapid többször is közel állt az egyenlítéshez, ám Ionita egyszer, a gólszerző pedig kétszer is nagy helyzetben rontott, így a Steaua után a Rapid is kiesett a sorozatból.

A nyolcaddöntők sorát a harmadik fővárosi gárda, a Dinamo zárta, amely a Galacot fogadta. Az első félidő nem hozott sem színvonalas játékot, sem komolyabb helyzetet, bár a hazaik Cristea, Zicu, Tamas és Bostina révén azért néha megemelték Kolev kapus pulzusát. A szünet után egyre nőtt a hazaiak fölénye, ami végül a 75. percben ért góllá, amikor Alexe passzát Niculescu érvényesítette, továbblőve ezzel csapatát.

Eredmények:
Gaz Metan CFR Craiova - Kolozsvári CFR 0-1
gól: Nei (21.)

Curte de Arges - Rapid 2-1
gólok: Frasineanu (12, 11-es), Stan (39.), illetve Buga (56.)

Dinamo - Otelul 1-0
gól: Niculescu (75.)

Korábbi eredmények:
Medgyes - Vaslui 0-1
gól: Burdujan (43.)

Urziceni - Brassó 0-1
gól: Munteanu (15., öngól)

Astra - Temesvár 1-1, hosszabbítás után 2-2, büntetőkkel 6-5
gólok: Miranda (6.), Paun (94.) illetve Parks (19.), Vrsic (103.)

Iasi - Craiova 0-3
gólok: M. Costea (26.,11-es, 42), Fl.Costea (86.)

Beszterce - Steaua 0-0 tizenegyesek után 5-4

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: