2010-04-15 22:12:24• hírek • Szatmar.ro

Kiütéssel döntős a Vaslui

Wesley ezúttal is remekelt
Wesley ezúttal is remekelt

A moldvai csapat négyet vágott a Brassónak és készülhet a CFR elleni döntőre.

Csütörtök este kialakult a labdarúgó Román Kupa 2009-2010-es idénye döntőjének a párosítása, mivel a címvédő Kolozsvári CFR után a Vaslui is legyőzte elődöntőbeli ellenfelét. A szerdai meccsel ellentétben azonban ezúttal különösebb izgalmak nélkül diadalmaskodtak a sárga-zöldek, mivel négyet gurítottak a Brassó kapujába. Ez pedig a továbbjutásukat jelentette, mivel az első meccsen csak 1-0-ra tudtak nyerni a brassóiak.

Remek első félidőnek lehettek tanúi a nézők, hisz már az első percekben pörgős iramot diktáltak a csapatok, hol egyik, hol másik került néhány perces fölénybe, ám a védelmek állták a sarat. Az idő teltével aztán a hazaiak egyre inkább átvették az irányítást, ami az első fél óra végén érett góllá. Sőt, rögtön kettővé! A 28. percben ugyanis Costin egy 20 méteres szabadrúgásból szerzett vezetést, amit két perccel később Wesley egy gyönyörű fejessel toldott meg. A Brassó dicséretére legyen mondva, nem fogta meg őket a két gyors gól, Zaharia és Roman ugyanolyan gyorsan egyenlíthettek volna, ám Kuciak mindkét alkalommal remekül védett. Ezzel még nem volt vége az első félidőnek, hisz a hazaiak hatalmas lehetőséghez jutottak a szünet előtt: egy könnyen megítélt büntetővel bebiztosíthatták volna továbbjutásukat, de Wesley csak a kapufát találta el.

A második félidő ismét lüktető iramban kezdődött, előbb a „hazai" Costly, majd a „vendég" Munteanu került helyzetbe, de nem tudtak élni vele. Az 53. percben aztán ismét szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, Sanmartean beívelésébe pedig senki nem ért bele, a labda így a hálóban kötött ki. Az erdélyiek sorsa három perccel később pecsételődött meg végleg, amikor Abrudannál elszakadt a cérna és csúnyán felrúgta Costlyt, mehetett is zuhanyozni.

Bár a Brassó emberhátrányban sem adta fel a támadásokat és Szavics valamint Zaharia révén közel került a szépítéshez, gólt ismét a hazaiak szereztek, amikor Sanmartean beadásában Costly vetődött bele okosan. Ezzel a Vaslui történelme során először bejutott a Román Kupa döntőjébe, a jászvásári fináléban pedig az elmúlt két sorozatot megnyerő Kolozsvári CFR lesz az ellenfele.

Igazi „rangadó" lesz ez a javából, mivel a két gárda a bajnoki címért is komoly versenyfutásban van egymással: hét fordulóval a vége előtt a listavezető erdélyieknek hat pont előnye van a harmadik moldvaiakkal szemben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: