2015-11-14 13:08:42• hírek • Szatmár.ro

Olimpia: elmaradt a focimeccs, megvan a 3 pont

Meccs helyett edzést tartott az Olimpia
Meccs helyett edzést tartott az Olimpia

A resicabányaiak a klubnál uralkodó állapotok miatt nem voltak hajlandók játszani.

A szurkolók legnagyobb bánatára elmaradt a szombaton 11 órára tervezett Szatmárnémeti Olimpia - Resicabányai Metalul összecsapás. A vendég csapat tagjai átöltöztek, pályára is léptek, ám nem voltak hajlandók játszani. Így tiltakoztak a klubnál uralkodó áldatlan állapotok miatt.

"Oda jutottunk, hogy a romániai labdarúgásban a játékos a legkevésbé fontos. A foci üzlet, pénzt kell csinálni, a játékosokkal pedig nem törődnek. Vannak akik a csapatból már 5 vagy akár 10 hónapja nem kaptak fizetést. A legutóbbi edzésen tízen voltunk. Amikor elindultunk Szatmárnémetibe, hét gyereket ültettek be mellénk, akiket nem is ismertünk, mondván, hogy majd ők kiegészítik a csapatot. Nem kapunk fizetést, nincs miből élnünk, eltartanunk a családunkat. És nemcsak nálunk van hasonló helyzet. Most nem arra akarjuk biztatni a többi csapatot, hogy ne játszanak, hanem változást akarunk! Tiltakozó akciónkkal szeretnénk felhívni a figyelmet a román foci helyzetére" - nyilatkozta a resicán játszó Ferer Marius.

"A resicaiaknál az ígérgetések és a ki nem utalt fizetések után most betelt a pohár. Az Olimpia is volt hasonló helyzetben, de nálunk megoldódott a dolog. Sajnálatos és kétségbeejtő, hogy hová jutott a második ligás bajnokság. Ilyen helyzetben akarnak kettő helyett egy bajnokságot szervezni a második vonalban. Miért? Hogy hat csapat játsszon? Sajnálom ami a resicai játékosokkal történik és minden tiszteletem az övék a bátorságukért, hogy megtették ezt a lépést. Remélem felfigyelnek a problémára az illetékesek, minden szinten" - mondta Csík Tibor, a Szatmárnémeti Olimpia vezetőedzője. "Sajnálom, hogy a szurkolók bár jegyet váltottak, mérkőzés nélkül maradtak. Úgy értettem, hogy emiatt a következő hazai meccsre ingyenes lesz a belépés" - fűzte hozzá.

A szatmári csapat tehát ezzel játék nélkül zsebelte be a három pontot, mérkőzés helyett pedig edzésen vettek részt a sárga-kék mezesek. A visszavágó kör második fordulójában Csík Tibor fiai Nagyváradon fognak játszani, elvileg szombaton 11 órától. Ám elképzelhető, hogy a televízió is közvetíti majd az összecsapást és akkor változhat a kezdési időpont.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: