2015-11-21 13:46:47• hírek • Kocsis Zoltán

Kiütéses győzelmet aratott az Olimpia Nagyváradon

Kiütéses győzelmet aratott a második osztályú bajnokság 15. fordulójában szombaton az Olimpia labdarúgócsapata Nagyváradon, ahol Csík Tibor legényei öt gólig meg sem álltak. Az Olimpia ezzel zsinórban harmadik meccsét nyerte meg, a Bihar FC pedig a negyediket veszítette el.

Bizonyos szempontból a Milan példáját látszik követni a Bihar FC, az olasz sztárcsapathoz hasonlóan ugyanis a nagyváradi gárda is egy kamaszt állított a kapuba. Amíg azonban a 16 éves Gianluigi Donnarumma eddigi négy meccséből háromszor gólt sem kapott, addig a nála egy évvel idősebb Király Dávid csak az Olimpia ellen ötször kapitulált.

A hazaiak negyed órát bírtak ki kapott gól nélkül, ám akkor perceken belül kétszer is a hálójukból szedhették ki a labdát. Előbb a 14. percben Dumitru Muntean csavart remekül mintegy 20 méterről balról a kapu hosszú sarkába, majd három minutummal később Adrian Salageanut találták meg remekül a társak, a rutinos védő pedig 14 méterről nem hibázott. Az első félidő rémálma azonban ezzel még nem véget a fiatal kapus számára, hisz a játékrész ráadásában Andrei Magda csúszott be saját tizenhatosán belül és kézzel elsodorta a labdát. A bíró büntetőt ítélt, Rares Takács pedig büntetett.

A szünet után is negyed órát kellett várni az újabb szatmári gólra, ekkor Cosmin Iuhas szánta rá magát lövésre jó 30 méterről és Királynak ez ellen sem volt ellenszere. Mint ahogy a 83. percben Salageanu középre lőtt labdáját sem tudta hatástalanítani, így végül az Olimpia 5-0-ás győzelmet aratott.

A súlyos anyagi problémákkal küszködő Bihar FC ezzel zsinórban negyedik vereségét szenvedte el úgy, hogy még gólt sem rúgott, míg az Olimpia harmadik meccsét nyerte sorozatban, kapott gól nélkül. Igaz, ebből az egyik találkozót zöld asztalnál nyerték meg a sárga-kékek, mivel a múlt héten a Resicabánya játékosai nem voltak hajlandóak pályára lépni az elmaradó fizetések miatt.

A következő héten ismét hétközi fordulót rendeznek a második osztályban, így az Olimpia szerdán hazai pályán a Targoviste ellen, majd szombaton Aradon folytathatja remek sorozatát.

Bihar FC - Olimpia 0-5
gólok:
Muntean (14.), Salageanu (17., 83.), Takács (45., 11-es), Iuhas (61.)
Az Olimpia összeállítása: Baican - Ciul, M. Muresan, Heill, Iuhas (csk.) - D. Lukács, Villand (62. Rus) - Takács, Salageanu, D. Muntean (65. Bura) - Al. Bostina

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: