2009-09-30 23:23:33• hírek • Szatmar.ro

Kiütés egy félidő alatt

Koman Vladimir fotó: mlsz.hu
Koman Vladimir fotó: mlsz.hu

Fizikai fölényének és intelligenciájának köszönhetően Magyarország kiütötte Dél-Afrikát.

Magyarország húsz éven aluli labdarúgó válogatottja 1997 után jutott ki ismét a korosztályos világbajnokságra, ahol az egyértelmű célkitűzés a csoportból való továbbjutás volt. Az első fordulóban Honduras ellen elszenvedett 0-3-as vereség és főleg a mutatott játék miatt azonban távolinak tűnt az egyenes kieséses szakasz. Aztán jött Dél-Afrika és magyarok még a gólkülönbségüket is pozitívre alakították.

A mérkőzés kezdetén furcsa látvány fogadta a nézőket, hisz ritkán látni ekkora fizikumbeli különbséget két csapat között. Az afrikaiak alacsonyak és vékonyak voltak, ám ennek köszönhetően alacsonyan volt a súlypontjuk és mivel a labdával is ügyesen bántak, megnehezítették a magyarok dolgát. Magyarország, főleg az első félidőben, nem játszott valami jól, ám fizikai előnyét és játékintelligenciában bemutatott fölényét kihasználva végül könnyedén megnyerte a találkozót.

A mérkőzést az afrikaiak kezdték aktívabban, ám a labdákat vaktában ellődözték, kevés veszélyt jelentve Gulácsi kapujára. Nem úgy a túloldalon, ahol Simon ziccerét, majd a szöglet után Koman lövését is bravúrral védte Ngobeni. Két helyzetre kettővel válaszoltak a zöld mezesek. Előbb legügyesebb játékosuk, Erasmus fűzött át három védőt, Gulácsinak nagyot kellett védenie, majd Sereko hagyta ki a meccs helyzetét: egyedül vezethette a labdát a Liverpool kapusára, ám ahelyett, hogy előtte volna azt, inkább át akarta emelni fölötte a labdát.

Ez fordulópont lehetett volna, ám megúszta a magyar csapat, amely, bár kevesebbet birtokolta a labdát, mégis, veszélyesebb volt, Gosztonyi szabadrúgását Ngobeni hatalmas repülőssel ütötte ki.

A második félidőt úgy kezdték a magyarok, mint egy nappal korábban a Lyon a Debrecen ellen: a 49. percben Simon lövését Ngobeni még hárítani tudta, a kipattanót azonban Korcsmár bevágta. Hat perccel később Futács lábát húzták ki a tizenhatoson belül, a büntetőt az egész meccsen vezérként játszó Koman értékesítette.

Ezt követően visszavett a magyar válogatott, Dél-Afrika birtokolta többet a labdát, ám igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani. Nem úgy a magyarok, hisz Futács lövését Ngobeni védte, ám a 71. percben kissé beragadt a portás, amikor Gosztonyi remek beívelését Debreczeni senkitől sem zavartatva közelről a hálóba fejelte. A negyedik gólunkat aztán végképp Ngobeninek köszönhetjük, aki egyszerűen felvett egy labdát csapattársa lába elöl. Ezért közvetett szabadrúgást kapott a magyar csapat, a tizenhatos jobb sarkában. A Tóth által leállított labdát azonban Présinger mesterien csavarta el a hosszú sarokba.

Ez volt Magyarország első U20-as világbajnoki győzelme 1985 óta és ezzel az eredménnyel visszajöttek a továbbjutási reményeink, melyet szombat délután az Egyesült Arab Emírségek ellen válthatunk valósággá. Az arabok 1-0 arányban legyőzték Hondursat, így négy pontjukkal vezetik a csoportot.

Magyarország - Dél-Afrika 4-0
Magyarország:
Gulácsi - Szekeres, Debreceni, Szabó J., Présinger - Gosztonyi, Korcsmár (Simon Á., 66.), Kiss M., Koman - Futács (Balajti, 87.), Simon A. (Tóth B., 60.)
Dél-Afrika: Ngobeni - Bhengu, Zulu, Hlatshwayo, Khumala - Doutie (Khwela, 88.), Maluleka (Ndlovu, 70.), Serero, Claasen, Masango (Jali,  60.) - Erasmus
gólok: Korcsmár (49.), Koman (55., 11-es), Debreczeni (71.), Présinger (88.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: