2008-08-05 18:19:00• hírek • Szatmar.ro

Megvan a nyertes tömbház

 Biztosra vehető, hogy a Tiszta Város, zöld város versenyt a Vasile Lucaciu 46. szám alatti tömbház nyerte. 

A Tiszta város, zöld város elnevezésű verseny pénteken fejeződött be. A nyertes tömbházat hivatalosan egy sajtótájékoztató keretében szerdán délben hirdetik ki, azonban már biztosra vehető, hogy a Vasile Lucaciu 46. szám alatti lakóközösség tudhatja magának a főnyereményt.

 

A Szatmár.ro felkereste Boeriu Ilonát, az említett tömbház lakóközösségi elnökét, illetve Umhauzer Palai Aliz adminisztrátort. -Mi magunk is úgy értesültünk, hogy a tömbházunk lett az első helyezett, azonban megvárjuk a szerdai hivatalos nyerteshirdetést, akkor leszünk teljesen biztosak a győzelmünkben -magyarázta Boeriu Ilona lakóközösségi elnök, aki az elmúlt fél évben történt megvalósításokat is megosztotta a Szatmár.ro-val.

Ahogy azt már korábban is megírtuk, a verseny győztesét több szempont alapján választották ki. Nem feltétlenül a versenyben résztvevő tömbházak legszebbje lesz a győztes, hanem az a lakóközösség, amely a legtöbb újítást végezte az elmúlt hónapokban.

Boeriu Ilona már a verseny kezdetén biztos volt a sikerben, kitartása egy percig sem lankadt, s ez volt az tényező, amely az ő lakóközösségét az első helyre emelte. -Tizenhat család lakik a tömbházunkban, szó nélkül mindenki a segítségünkre volt. Folyamatosan azon gondolkoztunk mivel lehetne szebbé varázsolni a környezetünket. Az elmúlt fél évben megállás nélkül dolgoztunk, s ennek a munkának most meg is van az eredménye – mesélte a lakóközösségi elnök.

A tömbház csinosítgatásakor szinte minden apró részletre odafigyelte. A falat tájképek díszítik, a korlát új színben pompázik, a felújított postaládák harmonikusan illeszkednek a környezetben, a végső összhangot pedig a temérdek növény együttese adja meg. A tömbházhoz tartozó udvar is kellemesebb lett, hiszen az egykor kitaposott fűgyökerek helyén ma már újra egészséges gyep húzódik, s a lecserélt bejárati kapu is egy rendezett portáról árulkodik.

A Vasile Lucaciu 46. szám alatti lakóközösség kreatív ötletei példaként szolgálhatnak más tömbházak számára is, hiszen mint mondják kevés pénzből valósítottak meg minden elképzelésüket. Az apró simításokért összesen 450 lejt fizettek, amely családonként leosztva nem mondható nagy költségnek. Az új kapu volt a legdrágább, azért ugyanis 600 lejt kellett összegyűjteni a lakóknak. A kiadott összegek kevésnek bizonyulnak a nyeremény nagyságához viszonyítva, hiszen a tömbház teljes hőszigetelését -beleértve a külső hőszigetelést, illetve a nyílászárók kicserélését -ingyen végzik számukra.

A szerdai hivatalos nyerteshirdetést követően a többi dobogós helyezettről is beszámolunk. 

 
 
 
 
P.A.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: