2014-11-03 18:58:55• hírek • Szatmár.ro

Kiürítik az Északi Színház épületét

Ugyan a színház már egy ideje a Szakszervezetek Művelődési Házában működik, a Horea utcai épületben még több tele raktár is volt, amelyeket hétfőn ürítettek ki, mivel hamarosan kezdetét veszi az épület felújítása.

Kellékekkel, jelmezekkel és díszlet-elemekkel megrakott autók indultak szinte az egész nap folyamán az Északi Színház mögött található udvarról az egykori Unio iskola irányába. A színház épületének már nagyon várt rehabilitálása napokon belül megkezdődik, így most minden helyiséget ki kell üríteni. A reggel még tele volt a díszlet és kellékraktár is, az ezekbeben található tárgyakat eddig azért nem szállították el, mert nem találtak nekik helyet az új épületben.

"Most, hogy hamarosan kezdődik a munka, a Polgármesteri Hivatal a rendelkezésünkre bocsájtotta az Unio iskola egyik épületszárnyát. Itt két szinten négy-négy terem áll a rendelkezésünkre, ezekben alakítjuk ki a raktárakat, de lesz egy vagy két olyan is, amit próbateremként fogunk használni" - magyarázza a költözködést felügyelő Stier Péter adminisztratív igazgató.

Az udvarra sorban hordták ki a kisebb díszlet-szekrényeket és a nagyobb szobrokat, a kellék-raktárból kardok kerültek elő. Kiürítették a világosítók és a hangtechnikusok fülkéjét is, a színpadon pedig lebontották a már jó ideje álló díszletet is. A nézőtér székei már nem állnak olyan stabilan mint eddig, rögzítő-csavarjaikat már eltávolították, hamarosan elszállítják őket.

Most a színház előtere is lepusztult képet mutat, a jó ideje nem használt ruhatár egyik falának tövében pedig egészséges, növekvő gombákat látunk - a nedves fal tövében vígan nőttek nagyra, bár senki nem tudja, hogy hogyan kerülhettek oda.

A ma lepusztult és szomorú képet mutató színházépület miatt nem szabad bánkódnunk: elvileg 2016 elején már egy teljesen felújított épület vendégeiként követhetjük figyelemmel az itt játszó társulatok előadásait.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: