2012-02-16 14:12:13• hírek • Póti Orsolya

Remek kapcsolatot ápolnak a japán művészekkel

Február 17-én, péntek este 18.30 órától a zeneirodalom két zongorára írott remekművei csendülnek fel a szatmári filharmóniában. Az est szólistái két fiatal japán zongoraművésznő - Ikumi Ahiara és Sahi Kamata - lesznek.
Február 17-én, péntek este 18.30 órától a zeneirodalom két zongorára írott remekművei csendülnek fel a szatmári filharmóniában. Az est szólistái két fiatal japán zongoraművésznő - Ikumi Ahiara és Sahi Kamata - lesznek.

A Bukaresti Japán Nagykövetséggel, a Japán Ifjúsági Minisztériummal, valamint Shinya Ozaki karmesterrel való remek kapcsolatnak köszönhetően különleges szimfonikus koncertnek ad otthont a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia február 17-én.

„Szatmárnémeti és filharmóniája folyamatosan jó kapcsolatotokat ápol a japán fiatal művészekkel. Mindez részben Shinya Ozakinak, filharmóniánk állandó karmesterének köszönhető, aki nagyszerű előadóművészeket hív meg évente három-négy alkalommal" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Dr. Fátyol Rudolf, a szatmári filharmónia vezetője.

Február 17-én, péntek este 18.30 órától a zeneirodalom két zongorára írott remekművei csendülnek fel a szatmári filharmóniában. Az est szólistái két fiatal japán zongoraművésznő - Ikumi Ahiara és Sahi Kamata - lesznek. A közönség Schumann és Csajkovszkíj darabokat hallgathat.

A Japán Nagykövetséggel való jó kapcsolatot, az a tény is alátámasztja, hogy a koncertek időpontja már le van szögezve. Április 12-én és szeptember 16-án szintén japán tehetséges művészek előadását élvezheti a nagyérdemű. Emellett sor kerül a népszerű filmzene koncertre is Shinya Ozaki vezénylésével.

Mint köztudott, a szatmári filharmónia zenekara az elmúlt évadban számos szimfonikus koncerttel, hangversennyel és kamarakoncerttel várta a zenekedvelő közönséget. Emellett több németországi turnét is szervezett a zenekar, melyek előtt a szatmári közönségnek is bemutatták külföldi műsorukat egy látványos szabadtéri koncert keretében.

A turnésorozat ebben az évben is folytatódik, sőt idén még több alkalommal mutatkozhat be külföldön a szatmári zenekar. A februári hónapban Düsseldorfban koncerteztek zenészeink, márciusban pedig ismét Németországba látogatnak. A legnagyobb turné a nyári lesz, amely augusztus 10. és 20. között zajlik. Ennek keretében Ausztriában, pontosabban Salzburgban, majd Németországban adnak koncertet a filharmonikusok. Az év utolsó három hónapja sem telik eseménytelenül, hiszen az itthoni fellépések mellett külföldi koncertek is várják a szatmári filharmónia zenekarának tagjait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: