2012-05-03 14:47:57• hírek • Póti Orsolya

Kolozsvári festőművészek mutatják be alkotásaikat

Május 3-án festménykiállítás nyílt a Szatmári Képzőművészek Egyesülete és a Kolozsvári Képzőművészek Egyesülete szervezésében. A több mint száz alkotásnak a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ad otthont június 6-ig.

Tizenkét kolozsvári festőművész mutatja be alkotásait Szatmárnémetiben május 3.-a és június 6.-a között. A tárlatmegnyitóra május 3.-án, csütörtök délután 15 órai kezdettel került sor a Polgármesteri Hivatal galériájában. A rendezvény Tavi Bud és Georg Negrea zenés műsorával indult, majd köszöntőbeszédek sorozatát hallhatta a közönség.

Elsőként Gergely Csaba, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnöke köszöntötte a résztvevőket, elsőként a kolozsvári kiállítókat és a Kolozsvári Képzőművészek Egyesületének elnökét, Octavian Popescut.

Az érdeklődők Elena Berar, Mircea Bonda, Florin Bulduș Maria Cristea, Gavril Dragan, Ionel Federiga, Eva Gaja, Larisa Oniș, Ioana Pop, Maria Moldovan, Octavian Popescu és ionica Todea alkotásait tekinthetik meg - többnyire tájképeket, csendéleteket, absztrakt festményeket.

A kiállításon többek között jelen volt Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere is, aki szintén üdvözölte a vendégművészeket és megtekintette az újonnan megnyílt kiállítást.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: