2008-09-11 13:44:14• hírek • Czinzel László

Kiürítették New Orleanst

Miután számos sérültet és jelentős anyagi károkat hátrahagyva vonult át szombaton a Gustav hurrikán Isla de la Juventud kubai sziget fellett, majd a Mexikói-öböl felé folytatta útját, ma délután az USA-t is elérheti, valahol Texas keleti része és Mississippi állam nyugati része között.

A Saffir-Simpson skálán a forgószél eddig a 4-es fokozatba sorolható, de az USA partvidékénél az 5-ös fokozatot is elérheti.

Isla de la Juventudon, az óránként 185-240 kilométeres sebességű szél jelentős károkat okozott: sok településen letépte a házak tetejét és fákat döntött ki, a hurrikánt kísérő esőzés következtében pedig több utcát is elöntött a víz. Körülbelül 250 ezer embert telepítettek ki az ország nyugati részén.

Az előrejelzések szerint az USA partvidékét ma, azaz hétfő délután érheti el a vihar, valahol Texas keleti része és Mississippi állam nyugati része között. Bár nem jósolható meg biztosan, hogy a hurrikán eléri-e New Orleanst, a város polgármestere, Ray Nagin elrendelte annak teljes kiürítését. Azonban, már a teljes kiürítés kihirdetése előtt egy millió ember elhagyta a várost. Később tíz ezer embert szállítottak el busszal, vonaton és repülővel.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: