2014-02-25 10:27:20• hírek • Kocsis Zoltán

Kitűzővel segíts a rászorulókon!

Február utolsó két napja a jótékonyságról szól a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában: óvodások, iskolások és gimnazisták által készített márciusi kitűzők, román jövevényszóval élve „marcisorok vagy marciuskák" vásárlásával járulhatunk hozzá öt rászoruló család megsegítéséhez.

A szatmárnémeti önkormányzat, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, a tanfelügyelőség és a Stea Egyesület akciója igen egyszerű és pragmatikus elven működik: tíz óvoda, három általános iskola és két gimnázium diákjai az elmúlt hetekben rengeteg márciusi kitűzőt készítettek. Ezeket bocsátják majd eladásra február 27-28-án. Egyiknek sem lesz azonban ára: a vásárló annyit fizet érte, amennyit jónak lát.

Az így összegyűlt összeget aztán a Stea Egyesület kapja meg, amely a pénzt öt család megsegítésére fordítja: élelmiszert, ruhákat, édességet, ajándékokat vásárol számukra.

A kitűzők készítésében az 1-es, 5-ös, 6-os, 7-es, 11-es, 33-as, a Csodálatos Liget (Dumbrava Minunata), a Mondiala és a Május 14 óvodák, a Mircea Eliade, a Grigore Moisil és a Ion Creanga általános iskolák, továbbá a Doamna Stanca és a Gheorghe Dragos gimnázium apróságai, tanulói és diákjai vállaltak szerepet. A vásár csütörtök délelőtt 11.00 órakor nyitja kapuit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: