2007-10-22 20:57:33• hírek • István Löchli

Kitüntették városunkat

 Európa díszzászlajával tüntették ki Szatmárnémetit.

Egy nagyszabású ünnepség keretén belül Szatmárnémeti központi parkjában Ilyés Gyula polgármester átvehette az EU egyik legnagyobb kitüntetését, az európai zászlót.

A nagyszabású városfejlesztési munkával, a nemzetközi kapcsolatok kiépítésével, a régiók közötti kapcsolattartással, a lakosság informálásával, illetve a nagyszabású fejlesztésekkel érdemelte ki Szatmárnémeti az európai díszzászlót, mely kitüntetést a hétfői napon Guy Lengagne, az Európai Tanács tagja, Franciaország küldötte adott át Ilyés Gyula polgármesternek. Az ünnepségen egyebek mellett felszólalt Thomas Pink, Wolfenbüttel polgármestere, illetve Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere is, akik csodálatukat fejezték ki városunk iránt azért, mert rövid idő alatt Szatmárnémeti óriási változásokon esett át, és egy modern európai várossá tudott válni.  

„Gratulálok azokhoz a fejlesztésekhez, melyeket az elmúlt években véghezvittek, és csodálattal figyeljük azokat a változásokat, melyeket napjaikban élnek meg. Néhány éve mi is részese voltunk az európai díszzászló elismerésnek, így átérezzük azt a felemelő hangulatot, amit most önök átélnek. Önök most olyan városok képviselőit fogadják, amelyek sokat tehetnek azért, hogy egy békésebb Európa legyen a világon. Kívánom valamennyiüknek, hogy közös munkával egy békés, fejlődő Európát tudjunk teremteni, egy olyan Európát, ahol a munkaképesek munkához jutnak, ahol lehetőségeik vannak a fiataloknak, ahol szociális segítséget kapnak az arra rászorulók, és ehhez kívánok Szatmárnémetinek sok erőt és kitartást.” – mondta Nyíregyháza polgármestere, Csabai Lászlóné.

Az ünnepség mazsorettek felvonulásával vette kezdetét, majd a hivatalos köszöntések és beszédek után folklór előadásokra került sor, melynek legfelemelőbb pillanata a román, ukrán, sváb, szlovák, magyar, néptáncosok közös tánca volt. A díszzászló felvonását követően elhangzott az Európai Unió hivatalos himnusza is.
{google}3378045903391127151{/google}
 
 
 
 
 
 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: