2017-11-11 15:48:46• hírek • Oszkó Viktória

Kitüntették a Német Líceum vezetőségét

20 éves évfordulóját ünnepli a Szatmárnémeti Johann Ettinger Német Nyelvű Elméleti Líceum. Ez alkalomból kulturestet szerveztek.

Péntek délután, a fő program előtt, 16:30-tól képkiállítást tekinthettek meg az érdeklődők, amelyet a Szakszervezetek Művelődési Házában tartottak.

A „Mások közt” elnevezésű galériának az volt a célja, hogy bemutassa a dunai svábok mai életét – köztük a szatmári svábokét is, hiszen az itt kialakult közösségek is a dunai svábok csoportjába tartoznak.
 

18:00-tól a Dinu Lipatti Filharmóniában folytatódott a kulturest. A Szatmárnémeti Johann Ettinger Német Nyelvű Elméleti Líceum idén 20 éves évfordulója alkalmából megemlékeztek az elmúlt két évtized valamennyi igazgatójáról és fontos egyéniségéről, akiknek sokat köszönhet az oktatási intézmény. Valamennyi jelenlévő igazgatót és aligazgatót kitüntettek, köztük Johann Forstenheizlert és Reiz Mariát. Megemlékeztek Preloucek-Aman Gizelláról is, aki sajnos már nincs közöttünk. Reiz Maria, a Líceum igazgatója megkapta az ezüst dísztűt is.

 


 

A díjátadást követően a Johann Ettinger Német Nyelvű Elméleti Líceum tanulói énekeltek igazán szívhez szólóan. Utána több fellépő is a színes programot gyarapította, többek között a Német Fórum alapította hölgykórus és a Gute Laune tánccsoport is hozzájárult az este színvonalához. Fellépett Anna Maria Cristina Pop is, akinek a hegedűszólóját Silviana Cardu zongorajátéka kísérte.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: