2005-11-18 08:50:37• hírek • Szatmar.ro

Kitüntették Markót és Sütőt

A Hűség a Hazáért Érdemrend Nagykeresztjével  tüntették ki Markó Bélát és Sütő Andrást.

A „Hűség a Hazáért Érdemrend Nagykeresztje” kitüntetést adományozta az Igazolt Szabadságharcos Világszövetség Markó Béla miniszterelnök-helyettesnek, és Sütő András írót. A díjat csütörtökön, a budapesti Hadtörténeti Múzeumban tartott ünnepség keretében vették át.

A rendezvényen hasonló kitüntetésben részesült többek között Mádl Ferenc, a Magyar Köztársaság volt elnöke, valamint Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) ügyvezető alelnöke is. A Szabadságharcos Világszövetség indoklása értelmében a szövetségi elnök „a rendszerváltozás óta tanúsított erkölcsi tisztaságáért, a hazához való hűségét és példamutató nemzeti érzését bizonyító cselekedeteiért” részesült a díjban.

Az érdemrend átvétele után a Szövetség elnöke elmondta: a lehető legnagyobb megtiszteltetésnek tartja a magyar 56-os szabadságharcosoktól díjat kapni, hiszen, értékelése szerint ez mintegy igazolása annak a munkának, amelyet az elmúlt másfél évtizedben, Erdélyben, a magyar nemzet érdekében fejtettek ki. A díj ugyanakkor az erdélyi magyarság kitartásának és hűségének is szól – mutatott rá nyilatkozatában a szövetségi elnök.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: