2013-06-30 14:54:30• hírek • MTI

Kitüntették Egger Gézát Kisvárdán

A szakmai zsűri döntése alapján az Újvidéki Színház Opera Ultima című darabja kapta a legjobb előadásáért járó fődíjat a Magyar Színházak XXV. Kisvárdai Fesztiválján.

A szombat este tartott záróünnepségen a rendezvényt támogató Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) több díjat ajánlott fel, osztott ki a társulatok és a színészek között: díjazott lett a marosvásárhelyi Yorick Stúdió és a marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata által bemutatott Bányavakság című produkció is - közölték a szervezők a www.kisvarda.szinhaz.hu oldalon vasárnap.

A minisztérium több évtizedes kiemelkedő művészi teljesítményéért életműdíjat adományozott Fülöp Zoltánnak, a csíkszeredai Csiki Játékszín színművészének, valamint kiemelkedő művészi és pedagógiai munkájáért az Újvidéki Művészeti Akadémia osztályvezető tanárának, Hernyák György rendezőnek. A szakmai zsűri megosztott díjat adott a Bányavakság című előadásban Iringó szerepének megformálásáért Nagy Dorottyának, illetve Florin szerepéért Bányai Kelemen Barnának.

Kisvárda város díjában Tokai Andrea, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, míg a polgármesteri elismerésben a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színésznője, Béres Márta részesült. A legígéretesebb fiatal színész számára alapított Teplánszky Kati-díjat a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat John Synge A nyugati világ bajnoka című előadásában nyújtott kiemelkedő alakításáért Egger Géza vihette haza, a Várszínház egyéni díját pedig a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Az imposztor előadásában szereplő D. Albu Annamária és Szakács László kapta, utóbbi színész a Bányavakság című darabban is kiválóan szerepelt.

A közönség soraiból választott zsűri Spiró György Az imposztor című darabjának előadását értékelte a legjobbnak.
A június 21-én kezdődött Magyar Színházak XXV. Kisvárdai Fesztiválján öt ország 23 társulatának produkcióit tekinthette meg a közönség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: