2015-03-11 13:10:33• hírek • Kocsis Zoltán

Kitüntette az ISU az életmentő horgászt

Kitüntette szerdán a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) azt a férfit, aki február 27-én oroszlánrészt vállalt a magát a Szamosba vető kamaszlány megmentésében.

Dan Gheorghe alezredes, az ISU parancsnoka szerda délelőtt egy érdemoklevelet és egy tiszteletbeli kitűzőt nyújtott át Lánczos Józsefnek, megköszönve a mentésben nyújtott segítségét és gratulálva követésre érdemes bátorságához.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége köszönetet mondott továbbá mindenkinek, aki részt vett a kamaszlány életének megmentésében, így a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársainak, a SMURD rohammentőseinek.

Végezetül természetesen nem mehettek el szó nélkül munkatársuk hősiessége mellett sem. „Kollégánk, Mihai Stef zászlós büszkévé teszi egész egységünket, újabb bizonyítékkal szolgálva, hogy az ISU tagjai bármikor készek kockára tenni életüket mások életének megmentéséért és kötelességük teljesítéséért", idézi a közlemény Dan Gheorghét.

Amint arról annak idején beszámoltunk, a 16 éves túrterebestelepi Madalina Bud február 27-én, pénteken, vélhetően szerelmi bánattól vezérelve, a Golescu hídról a Szamosba vetette magát. Életét nagy mértékben az azonnal a megsegítésére siető horgásznak, Lánczos Józsefnek és a szolgálati időn kívül lévő tűzoltónak, Mihai Stefnek köszönhetően sikerült megmenteni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: