2014-04-28 17:32:45• hírek • Szatmár.ro

Kitüntetés és felelősség

Az egyházmegye harminc plébániájának, mintegy ötven fiatalja vett részt a tavaszi csoportvezető-képzőn.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági irodája csoportvezető-képzőt tartott április 25. és 27-e között Nagyszokondon. A cél az volt, hogy a fiatalokat megismertessék a csoportvezetés módszereivel, erősítsék közösségüket, felkészítsék őket a nyári táborokon való jelenlétre és feladatokra, valamint buzdítsák a plébániájukon való szerepvállalásra.

Pénteken játékos módszerek alkalmazásával ismerkedtek, szombaton azonban már a csoportvezetés mibenlétére figyeltek, a plébániai szerepüket tisztázták, és elmélyültek az önátadás témájában. Megvizsgálták, hogyan lehet ezt a gyerekek felé közvetíteni: az ima révén, valamint példaképek segítségével. A csoportvezetők, erről folytatott beszélgetéseik eredményeképp, a közös megosztások során kiemelték, az ima azért nagyon fontos, mert az önátadás a szeretet-kapcsolatról szól. Akkor tudja az ember átadni az életét, ha szoros kapcsolatban van Istennel. A kapcsolatot erősíti az ima, Jézus jelenlétének keresése a hétköznapi életben.

Ft. Vass Loránd ifjúsági és ministránslelkész szombaton szentmisét mutatott be a fiatalok körében, szentbeszédében emlékeztetve őket, hogy csoportvezetőnek lenni kitüntetés, amely felelősséggel jár. A plébánosuk és a plébániai közösség, amely küldte őket számít rájuk, hogy példás viselkedésükkel járjanak elől a fiatalok között, valamint, hogy amit az egyházmegyei programokon megismernek, megtapasztalnak, elvigyék az otthoni közösségbe is. Prédikációjában rámutatott, feladataik végzése során Szent II. János Pál pápára, mint közbenjárójukra tekinthetnek.

Vasárnap már az előretekintés napja volt. Beosztották, hogy ki, melyik csoportban lesz a nyári táborok során - idén négy helyett öt gyermek- és ifjúsági tábor lesz. A nap során Szent XXIII. János pápára és Szent II. János Pál pápára is figyeltek - utóbbinak a fiatalokhoz intézett beszédeiből idéztek.

A csoportvezetők élményekkel gazdagon tértek haza, várva a következő találkozást, amely a június végi, július eleji próbatábor során lesz.

Az ifjúsági csoportvezetőket képezték

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: