2010-10-18 14:27:35• hírek • Szatmár.ro

Kitüntetés a kiváló tanulóknak

Szovátán került sor az RMPSZ Mákvirág-díjainak kiosztására. Négy szatmári diákot tüntettek ki az elmúlt hét végén.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége azoknak az erdélyi magyar diákoknak ítéli oda minden évben a Mákvirág díjat, akik iskolai illetve iskolán kívüli tevékenységükkel kiemelkedő eredményeket érnek el.

Az RMPSZ díjaira pályázatot nyújthattak be a diákok. Az elbíráló bizottság egy  összetett szempontrendszer szerint értékelte a diákok által benyújtott pályázatokat. Figyelembe vették a különböző tantárgyversenyeken elért eredményeket, a kultúra, a sport terén kifejtett tevékenységeket illetve az iskolai tanulmányi átlagot. A díjak átadására október 16-án került sor Szovátán.

Az idén négy Szatmár megyei diák is kitüntetésben részesült előző tanévi munkája elismeréseként: a 2009/2010-es tanévben kilencedikes Doloczki Lilla (Kölcsey Ferenc Főgimnázium), a tizedikes Lakatos Tamás (Kölcsey Ferenc Főgimnázium), a tizenegyedikes Bondici László (Kölcsey Ferenc Főgimnázium) és az idei évben érettségizett Higyed Emília (Szatmárnémeti Református Gimnázium), aki jelenleg a Partiumi Keresztény Egyetem germanisztika szakának hallgatója.

A szatmári tanulók kiemelkedő tanulmányi eredményeikért, valamint a különböző megyei, országos és nemzetközi tantárgyversenyeken és megmérettetéseken elért kitűnő helyezéseikért nyerték el a Mákvirág-díjat.

Higyed Emíliát, Bondici Lászlót és Lakatos Tamást egyébként nem először tüntették ki a Mákvirág-díjjal, hiszen nagyszerű eredményeikért ők már az előző tanévben is elnyerték ezt a neves elismerést.


Az idei kitüntetettek
Az idei kitüntetettek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: