2011-04-19 14:05:31• hírek • Szatmár.ro

Kitűnő eredmények születtek

Jól szerepeltek a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont III-VI. osztályos diákjai a Jedlik Ányos Matematika-Fizika verseny országos döntőjén.

Nyíregyházán rendezték meg április 15-17. között Jedlik Ányos Matematika-Fizika verseny országos döntőjét. A versenyen részt vettek  mindazok a diákok, akik kitartottak a fél éven át zajló feladatmegoldó szakaszokon, majd a márciusi területi  megmérettetésen továbbjutottak - tájékoztatta portálunkat Koczinger Éva matematikatanár.

A szombati verseny is embert próbáló volt, mert háromszor 90 perces szakaszokból állt, és volt benne feladatmegoldó, mérésen alapuló, számolási és helyesíró feladvány is.

Eredmények: A VI. osztályosoknál Schefler Barna (felkészítő tanára: Polcz Zita) I. helyezést ért el és abszolút aranyérmes is lett, mert ő az összes kategória győztesei közül is a legjobb, míg a III. osztályosoknál Boros Csaba és Pallai Hunor II. helyezést (felkészítő tanár: Koczinger Éva), míg Gittinger András V. helyezést ért el. Szabó Thalmeiner Bence, III osztályos diák a rímfaragók versenyében III. helyezést, és ezzel együtt oklevélben és jutalomkönyvben részesült.

A Jedlik-versenyek sora itt nem ér véget, mert egy hónap múlva kerül megrendezésre, szintén Nyíregyházán, a VII-X osztályosok versenye, melyre egy remélhetőleg szintén sikeres szatmári csapat utazik.


A versenyen résztvevő diákok kísérőtanárukkal
A versenyen résztvevő diákok kísérőtanárukkal


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: