2012-05-30 09:17:08• hírek • Póti Orsolya

Kiváló eredmények a Hatvani-fizikaversenyen

A diákok érdekes kísérleteket is végezhettek a Hatvani István Fizikaverseny döntőjén.
A diákok érdekes kísérleteket is végezhettek a Hatvani István Fizikaverseny döntőjén.

Ismét kiválóan szerepeltek a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium fizikusai. Május 25-én a Hatvani István Fizikaverseny döntőjén képviselték az iskolát.

Május 25-én rendezték meg Debrecenben a Hatvani István Fizikaverseny döntőjét. A négy fordulós versenyre közel háromszáz tanuló jelentkezett, akik közül a legjobb 25 középiskolás és 20 általános iskolás  vett részt a debreceni döntőn. A négy szatmári döntőbe jutott diák közül, három a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója, akik nagyszerűen szerepeltek a megmérettetésen.

Dancu Júlia X. A. osztályos tanuló II. díjban részesült. Felkészítő tanára Boga Katalin volt. Kerekes Anna X.A osztályos diák a 9. helyen végzett (felkészítő tanár: Boga Katalin) és Kovács Tamás VIII. osztályos diák pedig szintén szép eredményt ért el a saját kategóriájában.

Krakkó Attila, a Református Gimnázium IX. osztályos diákjai is bejutott a döntőbe. Az ő felkészítő tanára Boga Ferenc volt, aki elkísérte a diákokat a nagy megmérettetésre. "A Hatvani István Fizikaverseny  döntője a Debreceni Egyetem Fizika Tanszékén zajlott, ahol a diákok a feladatok megoldása mellett, érdekes kísérleteket is végezhettek és láthattak. A verseny immár 29. alkalommal került megrendezésre Dr. Kopcsa József tanár szervezésében" - tudtuk meg Boga Ferenctől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: