2010-04-19 09:29:30• hírek • Póti Orsolya

Kitűnő eredmények

Nyíregyházán szervezték meg a Jedlik Ányos Matematika Verseny országos döntőjét, amelybe Szatmárnémetiből három hatodikos diák jutott be. A diákok kitűnően szerepeltek a közkedvelt versenyen.

Április 16-18 között szervezték meg Nyíregyházán XII. alkalommal a Jedlik Ányos Matematika Verseny országos döntőjét III-VI. osztályos diákok számára. A verseny egyaránt közkedvelt diákok és tanárok körében, melyet az évről-évre gyarapodó résztvevők száma igazol. A négy korcsoportban idén 160 döntőbe jutott diák versenyzett.

A szombat délelőtti 4 órás megmérettetésen a diákok előbb mérésen alapuló, majd logikai feladatokat oldottak meg. Külön érdekessége a versenynek, hogy a matematika feladatokon kívül helyesírási kérdések is voltak, mellyel a verseny szervezői az anyanyelv ápolásának fontosságát igyekeztek kiemelni.

Szatmárnémetiből három VI.-os diák jutott be az országos döntőbe., amelynek első helyezettje Schelfer Gergő, a Hám János Római-Katolikus Teológiai Iskolaközpont diákja lett, valamint a III. helyet szintén a „Hám János" egyik diákja, Boros Zoltán vitte el. A diákok felkészítő tanára, Koczinger Éva matematika tanárnő. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból Leiti Dávid a VIII. helyezettet érte el, akit Martin Csilla tanárnő készített fel a versenyre. A közkedvelt matematika verseny országos döntőjén mind három diák kitűnően szerepelt.


Kitűnően szerepeltek a Jedlik Ányos matematika verseny országos döntőjén
Kitűnően szerepeltek a Jedlik Ányos matematika verseny országos döntőjén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: