2011-10-28 13:58:55• hírek • MTI

Kitolják a népszámlálás befejezésének dátumát?

A román kormány fontolgatja annak a lehetőségét, hogy meghosszabbítsa a népszámlálás határidejét, az erről szóló esetleges döntést várhatóan a hét végén hozzák meg.

A Mediafax román hírügynökség pénteken számolt be névtelenül nyilatkozó hivatalos forrásokra hivatkozva arról, hogy a kabinetben az összeírási időszak meghosszabbítása is felmerült.
A kormány a statisztikai hivatal pénteki kimutatása szerint dönt majd arról, hogy meghosszabbítja-e az eredetileg hétfőig tartó összeírást, vagy sem. A kimutatásban az szerepel majd, hogy a lakások hány százalékába sikerült eljutniuk és rögzíteniük az ott élők adatait a számlálóbiztosoknak.

A hírügynökség úgy tudja, hogy Emil Boc román miniszterelnök a menesztésével is megfenyegette Vergil Voineagot, a statisztikai hivatal vezetőjét amiatt, hogy számos rendellenesség merült fel a cenzuson.

Főként az verte ki a biztosítékot a kormányfőnél, hogy a statisztikai hivatal időközben már menesztett szóvivője tévesen azt jelentette be, hogy a személyi számok (CNP) megadása nem kötelező. Azóta az intézmény helyesbített, és leszögezték, hogy ezt az adatot mindenkinek be kell mondania, csakhogy több tízezer lakos nem adta meg ezt az információt a szóvivői közlésre hivatkozva. Ezért most a számlálóbiztosoknak vissza kell menniük ezekbe a háztartásokba. A személyi szám a lakosság nyilvántartásának egyik legfontosabb eszköze.

Bukarestben még nagyon sok háztartásba nem jutottak el a számlálóbiztosok, ezért pénteken a statisztikai hivatal azt javasolta a még fel nem keresett fővárosiaknak, hogy töltsék ki saját maguk a formanyomtatványokat, és küldjék el postán vagy elektronikus postán a kerületi polgármesteri hivatalokhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: