2008-07-09 10:42:44• hírek • Csenteri Judit

Eltörlik a moldvaiak kereskedelmi vízumát

A Schengeni vízummal rendelkező moldvaiaknak nem lesz szükségük kereskedelmi vízumra.

Azoknak a Moldvai Köztársaságbeli állampolgároknak, akik a Schengen-i övezet egyik országának vízumával rendelkeznek vagy akiknek tartózkodási engedélyük van valamelyik európai országban, nem lesz többé szükségük külön Romániába szóló kereskedelmi vízumra.

Lazar Comanescu külügyminiszter elmondása szerint, az egyezmény, amely biztosítja a Moldvai Köztársaság azon állampolgárainak szabad kereskedelmét Románia területén, akik rendelkeznek Schengen-i vízummal vagy, akiknek hosszú távra szóló tartózkodási engedélyük van valamelyik Schengen-i ország területén, július 11.-től lép életbe.

Az egyezmény megkötése után a moldvai diplomácia vezetője, Andrei Stratan elmondta, hogy ők az egyezmény megkötése után is tovább fognak harcolni azért, hogy kedvezőbbé tegyék a Moldvai Köztársaság állampolgárainak azon jogait, amelyek az Európai Unió területén való közlekedésüket illeti. A Moldvai Köztársaság külügyminisztere mindehhez hozzáfűzte, hogy el szeretné érni azt, hogy állampolgárai ugyanolyan szabadon mozoghassanak az Európai Unió területén, mint ahogy azt Románia állampolgárai is tették még az Unióhoz való csatlakozás előtt.

Lazar Comanescu megígérte, hogy Bukarest mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy könnyítse a moldvai állampolgárok mozgását az Európai Unió területén.

Cs. J.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: