2019-11-20 08:21:55• hírek • Blikk.hu

Kitiltották az intézményből a Katona József Színház egyik munkatársát

A Katona József Színház közleményt adott ki egy megdöbbentő – vélhetően zaklatási – ügy miatt. A színház egyik munkatársa több esetben is az erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival.

Nem nevezték meg a kollégát, de komoly az ügy: az egykori munkatársat kirúgták, sőt, a lábát sem teheti be többet az intézménybe. Komoly az ügy, bár szó szerint nem írják le a „zaklatás” kifejezést, de mivel pszichológus segíti feldolgozni a kollégáknak a történteket, elég valószínű, hogy ez vagy valamilyen másfajta bántalmazás történhetett.


A Katona József Színház közleménye:

A budapesti Katona József Színház vezetőségének tudomására jutott, hogy egy szerződéses munkatársa több esetben is az erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival.
 

A sértettek írásbeli bejelentése alapján az Üzemi Tanács megbeszélést hívott össze, ahol a résztvevők egyhangúan elítélték a történteket és vizsgálóbizottság felállítását kérték az üggyel kapcsolatban. Az igazgatóság, a korábban nyilvánosan is megfogalmazott és követendőnek tartott belső irányelvek, valamint a két évvel ezelőtt módosított Üzemi Szabályzat 4-es számú melléklete alapján vizsgálóbizottságot állított fel. A vizsgálatot külső szakértők bevonásával lefolytatta, a vezetőség pedig azonnali hatállyal a következő döntéseket hozta meg: az érintett személy a mai naptól, azaz 2019. november 19-től kezdve nem léphet az intézmény területére, illetve a színház a vele való közös munkát a továbbiakban befejezi.
 

A Katona József Színház társulatát az eset mélyen megrázta, a vezetőség az érintetteknek valamint az egész társulatnak felajánlotta pszichológus segítségét az ügy feldolgozásához.
 

Ezzel párhuzamosan a színház a vizsgálóbizottság felállításával és a fenti lépések megtételével az ügyet lezártnak tekinti, arról a későbbiekben sem a vezetőség, sem az intézmény munkatársai további nyilatkozatot nem adnak. Az érintett kollégák kifejezett kérése volt, hogy személyük maradjon anonim. Bizalmuk megtartása és személyiségi jogaik védelme kiemelten fontos a színház számára, ezért fokozottan kérjük a sajtó képviselőit ennek tiszteletben tartására!


További bulváhhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: