2019-09-06 05:07:21• hírek • Szatmár.ro

Kitiltották Dragneat az Egyesült Államok területéről

Meghatározatlan ideig nem léphet be az Egyesült Államok területére a korrupció miatt börtönbüntetéssel sújtott Liviu Dragnea román szociáldemokrata politikus. Az ezzel kapcsolatos intézkedést csütörtöki közleményében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter jelentette be. 
 

A szankció értelmében Liviu Dragnea meghatározatlan ideig nem léphet be az Egyesült Államok területére. A tiltás érvényes a politikus két gyermekére is. 
 "A bejelentett intézkedés erőteljes üzenet arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok elkötelezett a korrupció elleni harcban és a jogállamiság fenntartásában Romániában" - fogalmazott közleményében az amerikai diplomácia irányítója. 


A román Szociáldemokrata Párt (PSD) volt  vezetőjét korrupciós ügy miatt még tavaly három és fél évi börtönbüntetésre ítélték Romániában, s bár az 56 éves politikus - aki mindvégig tagadta a vádakat - fellebbviteli bírósághoz fordult, az idén májusban jóváhagyták a büntetését.  Liviu Dragnea a román parlament alsóházának elnöke volt, 2009-ben az első Boc-kormányban két hónapig belügyminiszter, 2012 és 2016 között pedig a második Ponta-kormány közigazgatási és regionális fejlesztésekért felelős tárcavezetője volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: