2011-03-29 12:35:43• hírek • Balog Anita

Kitiltják az álomboltokat a városból

A Városi Tanács elfogadásra váró határozata szabályozza, hol lehet ilyen bolt - a határozati pontokat elolvasva kiderül: gyakorlatilag sehol.

Jó ideje téma az országos és helyi sajtóban is az etnobotanikus árucikkekkel kereskedő Álomboltok léte, illetve a tőlük beszerzett szerektől elkábult, hallucináló fiatalok esetei. A Szatmárnémeti Városi Tanács éppen emiatt készül elfogadni egy határozattervezetet, amely ezeknek a boltoknak a működését szabályozza. Amennyiben a tanács március 31-i ülésén módosítások nélkül fogadja el a határozattervezetet, akkor ilyen boltok nem működhetnek majd 2000 méternél közelebb oktatási intézményektől (legyen az óvoda vagy akár egyetem), iskolai bentlakások és diákszállásoktól, kulturális intézményektől, gyerekek illetve diákok klubjától.

Nem lehet továbbá ilyen bolt a buszmegállók 1000 méteres körzetében, de vasútállomások, autóbusz-állomások, könyvtárak, parkok, közintézmények és pihenőövezetek egy kilométeres körzetéből is kitiltja ezeket a boltokat a határozat. És mivel ezen boltok bármiféle reklámozása is tilos lesz, így gyakorlatilag meg sem éri majd üzemeltetni ezeket.

Amennyiben a határozat elfogadásához képest 10 napon belül nem változtatnak helyükön az üzletek, 2000 és 2500 lej közötti büntetésre számíthatnak, amennyiben pedig reklámozzák tevékenységüket, 1000 és 2000 lej közötti büntetés kifizetésére kötelezhetőek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: