2015-03-05 16:23:24• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Kitartó, alázatos, bölcs – Nyugdíjba vonult Fodor Lajos

Visszatekintett pályafutására szolgatársai körében Fodor Lajos halmi lelkipásztor. A csütörtök délelőtti közigazgatási gyűlés több szempontból is rendkívüli volt a lelkészek számára, melyen jelen volt a Királyghágómelléki Református Egyházkerület missziói ügyosztályának néhány tagja is.

Csütörtökön délelőtt 10 órakor hálaadó alkalomra gyűltek össze a Szatmári Református Egyházmegye lelkipásztorai, meghallgatva Fodor Lajos nyugdíjba vonuló szolgatársuk igehirdetését. A lelkipásztor életigéje alapján prédikált: „Én dicsőítettelek téged e földön: elvégeztem a munkát, a melyet reám bíztál, hogy végezzem azt... Megjelentettem a te nevedet az embereknek, a kiket e világból nékem adtál: tiéid valának, és nékem adtad azokat, és a te beszédedet megtartották... Szenteld meg őket a te igazságoddal: A te ígéd igazság." (Jn 17, 4.6.17) Jézus főpapi imájából való az életige, ugyanis a lelkipásztor is így állt Isten elé imádságban a hálaadás idején és a bajban is.

Fodor Lajos három üzenetet fogalmazott meg, melyből fiatalabb lelkésztársai tanulhattak: először is felhívta a figyelmet a megemésztett munkára, melynek meglátszik az eredménye és Isten is megbecsüli azt. Másodszor az igehirdetés fontosságát emelte ki. Az olyan kell legyen, mint egy megtisztító fürdő, mely jobbítja a gyülekezet életét. Harmadszor jókívánságot tolmácsolt, elmondva azt, hogy Isten a mi biztonságunk, aki a legjobbat akarja nekünk: együtt lenni Krisztussal, aki garantálja a jövőnket itt és majd odafenn.

A „Jöjj, mondjunk hálaszót!" kezdetű dicséret eléneklése után Kovács Sándor esperes köszöntötte az egybegyűlteket, különösen az igehirdetőt, aki mintegy negyvenkét év szolgálatot tudhat maga mögött: Szatmár-Láncosban segédlelkészként, majd Szilágykövesden, Sándorhomokon és Halmiban lelkipásztorként szolgált, de több ideig volt az egyházmegye főjegyzője is. Kitartó, bölcs és alázatos szolgálata példaértékű volt, hatással volt a lelkészekre, nyomként ott marad az egyházmegye életében. - mondta az esperes. Nagy Erika egyházmegyei missziói előadó is köszönetet mondott a lelkészek nevében, tolmácsolva Hankovszki Ilona egyik versét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: